B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Artık bu araçların tamamını sürebilecekler, Resmi Gazete’de yayımlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Artık bu araçların tamamını sürebilecekler, Resmi Gazete’de yayımlandı

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni yıl ile birlikte trafikte yeni dönem başladı. Milyonlarca B sınıfı ehliyeti sahibi olan kişilere güzel haber geldi. 10 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile B sınıfına ait ehliyeti olan kişiler, farklı ehliyet sınıfına giren taşıtları da kullanabilecek.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. 2024 yılı itibariyle ehliyetlerde yeni dönem başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yürürlüğe girmiş oldu. 

Yayımlanan karar göre, 50 cc'ye kadar silindir hacmi bulunan motosikletleri kullanabilen B sınıfı ehliyet sahipleri artık herhangi bir harç bedeli ödemelerine gerek kalmaksızın 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilme hakkına sahip olmuş oldu. İşte yeni ehliyet düzenlemesine dair tüm yaşanan sıcak gelişmeler… 

SÜRÜCLERDEN TEPKİLER GELDİ 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın amacı trafikteki yoğunluğu azaltmak oldu. Bu karara motosiklet sürücüleri sevindi ancak bazı sürücüler büyük tepki göstermiş durumda. 

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Artık bu araçların tamamını sürebilecekler, Resmi Gazete’de yayımlandı - 1. Resim

Motosiklet sürücülerinin trafikte yer alan bir araca uygun olmayan davranışlarda bulunduğunu belirten sürücüler, yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye'de "Hindistanlaşma" olarak adlandırılan abartılı motosiklet kullanımının yaşanabileceğini belirterek, trafikteki dengelerin daha fazla bozulacağından endişeli olduklarını aktardı.

HANGİ ARAÇLARI KULLANABİLECEKLER?

11 KW’yı geçmeyen motosikletleri kapsayan A1 sınıfı ehliyet, 125 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin yanı sıra, 15 KW'a kadar 3 tekerlekli motosikletleri sürmek için de yeterli kabul edilmekte.

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Artık bu araçların tamamını sürebilecekler, Resmi Gazete’de yayımlandı - 2. Resim

Ayrıca normal şartlarda A sınıfı ehliyete müracaat etmek için sürücülerin 24 yaşını doldurmuş olması ya da 20 yaşını doldurmuş olup iki yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olması gerekirken, yeni düzenleme ile 18 yaşında B sınıfı ehliyeti bulunan vatandaşlar, ehliyetlerini A1 sınıfına çevirebilecek.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...