Kredi kartı kullananlara kötü haber! Bunu yapanların kart limiti tamamen dondurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kredi kartı kullananlara kötü haber! Bunu yapanların kart limiti tamamen dondurulacak

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enflasyondaki artış ve geçim sorunu etkisini arttırdıkça vatandaşlar kredi kartı kullanımına yöneldi. Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda vermiş olduğu kredi kartlarına yönelik kredi kartı kısıtlama mesajı bankaları harekete geçirdi. Kredi kartı kullananlar dikkat. Bu işlemleri yaptırdığınız takdirde tüm limitleriniz dondurulacak.

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı ve enflasyondaki artış kredi kartlarında büyük değişikliğe neden olmaya devam ediyor. Her geçen gün kredi kartı kullanımları artarken 2024 yılı itibariyle yeni bir karara imza atıldı. Bu işlemleri yaptıran kredi kartı müşterilerinin limitleri askıya alınacak. 

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT 

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartlarına yönelik yaptığı açıklama bankaları harekete geçirdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın kredi kartı mesajı piyasalarda hareketlilik oluşturdu. 

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Bunu yapanların kart limiti tamamen dondurulacak

Karahan yaptığı konuşmada, parasal sıkılaşma adımlarına destekleyici olması için kredili işlemlere yeni sınırlamalar getirilebileceğini belirtmişti. Piyasaların yakından takip edildiğini belirten Karahan, yeni düzenlemelerin geleceğinin sinyalini verdi. 

BU İŞLEMLERİ YAPANLARIN LİMİTLERİ DONDURULACAK

Kredi kartı sahipleri altın, dolar ve kriptodaki yükselişleri fırsat olarak görüp kredi kartlarından nakit avans çekerek bu alanlara yatırım yapmaya başladı. Bu işlem ise piyasalarda bir dengesizlik oluşturdu. Bunun için bankalar yeni adımlar atmaya başladı. 

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Bunu yapanların kart limiti tamamen dondurulacak

BANKALAR MESAJ ATMAYA BAŞLADI 

Normal şartlar altında, bankaların nakit avans ve kredi kullanımlarında uyarı ekranında yazan ibareler, bu kez kısa mesaj ve kart ekstresi ile tüm kullanıcılara gönderildi. Garanti BBVA tarafından müşterilere gönderilen mesajda "Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir." ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...