MSB: Son bir haftada 36 terörist etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MSB: Son bir haftada 36 terörist etkisiz

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MSB, terör örgütlerine karşı yurt içinde ve sınır ötesinde operasyonların devam ettiğini, son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Gara, Metina, Hakurk ve Asos'ta da 24 terör hedefi imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2023 dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 237'ye ulaştığını söyledi.

GARA, METİNA, HAKURK, ASOS...

Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 29 Aralık'ta düzenlenen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 24 hedefin başarıyla imha edildiğini aktardı.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Irak'ın kuzeyinde başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu hakkında da bilgi veren Aktürk, şunları kaydetti:

"Sağ ele geçirilen bir teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda Zap bölgesinde son dönemde tek seferde ele geçirilen en yüksek silah sayısı olan 467 kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizat, yine arama tarama faaliyetlerinde tespit edilen mağarada ise piyade ve keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat, el bombaları ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Aktürk, Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 717 teröristin etkisiz hale getirildiğini, değişik çaplarda 1887 silah ve 792 bin 545 mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi. Bölgede 2 bin 582 mayın ve el yapımı patlayıcının tespit ve imha edildiği bilgisini paylaşan Aktürk, 849 mağara ve sığınağın da kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

1 YILDA 1529 TERÖRİST ETKİSİZ

Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Aktürk, bilgilendirmesine şöyle devam etti:

"Son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 27 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023'ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 526'ya, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1529'a ulaşmıştır."

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...