11 ay sonra mağdurlarıyla yüzleşen Seçil Erzan: Niyetim gerçek Fatih Terim fonu kurmaktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
11 ay sonra mağdurlarıyla yüzleşen Seçil Erzan: Niyetim gerçek Fatih Terim fonu kurmaktı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dolandırıcılık davasında hakkında istenen hapis cezası yükseltilen Seçil Erzan mahkemede niyetini açıkladı. Başlangıçta kimseye Fatih Terim Fonu demediğini, bu ifadenin kendiliğinden çıktığını savunan Erzan “Çok sonraları zor duruma düştüğümde böyle söyledim. Niyetim gerçek bir Fatih Terim fonu kurup gelecek parayla eksikleri kapatmaktı. Bir sarmalın içine düştüm. Ben dolandırıcı değilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar." dedi.

Yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu söyleyerek, aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın 4. kez çıktığı mahkemede tutukluluk hâlinin devamına hükmedildi. Hakkında 252 yıla kadar hapis istenen Erzan, milyon dolarlarını götürdüğü futbolcular ile de tutuklanmasından 11 ay sonra duruşma salonunda yüz yüze geldi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı. 

PARA KURYESİ KARDEŞ 

Duruşmada tanık olarak dinlenen Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan, ağabeyinin verdiği paraları 5-6 kez bankaya götürdüğünü ve sanıklardan Asiye Öztürk’e teslim ettiğini söyledi. Seçil Erzan’a ne kadar para teslim ettiğini bilmediğini de belirten Okan Turan “Ağabeyim bana para verir, ben de ne kadar olduğunu sormazdım” dedi. 

HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK? 

Sanıklardan Nazlı Can, yaşananları bir film gibi gördüğünü belirttiği ifadesinde “Ben hâlâ ne yaşadığımı anlamış değilim. Seçil hâlâ birilerini suçluyor. Hırsızın hiç mi suçu yok?” dedi. Elindeki tüm parasını kaybettiğini, arabasını sattığını ve hâlâ Seçil Erzan’ın çektirdiği krediyi ödediğini anlatan Can “Seçil’in bana bu kadar kötü bir şey yapacağı aklıma hiç gelmedi. Tüm ödemeleri ‘Bankada çalışıyorum, denetleniyorum’ diyerek benim üzerimden gönderiyordu. Seçil herkesi kandırıyor, ikna ediyordu. İkna yeteneği çok yüksekti. Akıl tutulması yaşadık” diye konuştu.

“BEN DOLANDIRICI DEĞİLİM”

Savunmasında Fatih Terim ile ilgili de konuşan Seçil Erzan “Hoca hakkında hiç konuşmadığım söyleniyor. Terim’in hesabı özellikle 2022 Ocak ayından 2023 Nisan ayına kadar incelenirse yatırılmış olan bütün tutarlar çıkar, hesabına yatan paraları ben verdim” ifadelerini kullandı. Başlangıçta kimseye Fatih Terim Fonu demediğini, bu ifadenin kendiliğinden çıktığını savunan Erzan “Çok sonraları zor duruma düştüğümde böyle söyledim. Niyetim gerçek bir Fatih Terim fonu kurup gelecek parayla eksikleri kapatmaktı. Bir sarmalın içine düştüm. Ben dolandırıcı değilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar. Mağduriyetler var, bunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyorsa razıyım” dedi. 

YENİ DURUŞMA 24 MAYIS’TA 

Yaklaşık 13 saat süren duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hâllerinin devamına karar verdi. Müştekilerden Selçuk İnan’ın ifadesinin alınması için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına hükmeden heyet, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera’nın davaya katılma talebini kabul etti. Fatih Terim’in tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmeden mahkeme duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi.  

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...