2 hafta önce sele teslim olmuştu! Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2 hafta önce sele teslim olmuştu! Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına nedeniyle sel yaşanan Antalya'da bazı ilçelerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmiştir." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 hafta önce Antalya'da meydana gelen selle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya, kentte 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonrası bazı ilçelerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

4 İLÇE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Bakan Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Antalya ilimizde 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı. Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmiştir." dedi. 

"92 MİLYON TL ACİL DESTEK ÖDEMESİ GÖNDERİLDİ"

Bölgeye gönderilen destek ödemelerinden de bahseden Yerlikaya, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2.261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...