2 Türk hacı yaşamını yitirdi, 6 kayıp var

2 Türk hacı yaşamını yitirdi, 6 kayıp var
Başlık Resmi2 Türk haci yasamini yitirdi, 6 kayip var

Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi.

Kaydet
|
Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi.

NTV'ye konuşan Günenç, kesinleşen iki vefatın olduğunu, daha önce açıklanan diğer iki ölümün ise izdihamda değil sonrasında yaşandığını söyledi.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Günenç, "Burada iki tane büyük çadır kuruldu ve vefat edenlerin resimleri asıldı. 6 kaybımızla ilgili araştırmalar sürüyor" dedi.
 
"Hastanemizde vinç kazasında da yaralanan toplam 25 hacımız var" diyen Günenç, "Vatandaşlarımızı Genelkurmay'ın sağladığı uçakla yarın gece Ankara'ya intikal ettirmeyi düşünüyoruz" derken, izdihamın nedeniyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:
"Şu an için somut bir şeyler söylemek mümkün değil. Suudi yetkililer şeffaf bir araştırma yapılacağını ve sonuçlarının açıklanacağını kaydettiler. Şu an için facianın nedenini bilen yok..."
 
Günenç, Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden iki kişinin Sahure Coşkun (60-Yozgat), ve Cemaynur Bozkurt (58-Yozgat) olduğunu açıkladı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.