4 milyon hanenin yararlanacağı doğalgaz yardımı için başvurular başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
4 milyon hanenin yararlanacağı doğalgaz yardımı için başvurular başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, maddi durumu olmayan hanelere, ailelere yapılacak doğal gaz yardımı için başvuruların bugün itibarı ile başladığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği'nde başvuruların bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Bakanlık temel ihtiyaçlar kapsamında vatandaşlara yönelik yardımlarını arttırmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ve maddi durumu olmayan hanelere kömür yardımına ek olarak doğalgaz yardımı da yapılmasına yönelik başvurular bugün itibarı ile başladı.

DOĞALGAZ YARDIMI İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından yapılacak doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. 

KRONİK HASTALAR İÇİN İLAVE DESTEK

Doğalgaz desteği için kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacak.

4 milyon hanenin yararlanacağı doğalgaz yardımı için başvurular başladıDevlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelere doğalgaz ve elektriğe destekler hız kesmeden devam ediyor.Son olarak yapılacak lan doğalgaz desteği için başvurular bugün itibarı ile başladı.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Doğalgaz ödemeleri, mart ve ekim olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilecek.

Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

YARDIM MİKTARLARI BÖLGELERİN ISIL DEĞERLERİNE GÖRE BELİRLENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım kapsamında  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarla birlikte detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin her bölgesinin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, bölgelerin ısıl değerlerine göre endeks geliştirdi.

Yardım miktarı belirlenmeden önce Bakanlık bünyesinde oluşturulan ekiplerce, Türkiye genelinde doğalgaz altyapısı olup kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri alındı. Buna ek olarak doğalgaz desteğinin hangi koşullar baz alınarak sağlanabileceğine ilişkin çalışmalar yürütüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...