Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul’da terör örgütü PKK’ya operasyon: 8 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul’da terör örgütü PKK’ya operasyon: 8 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul’da, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda kırsaldan geldikleri belirlenen 8 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, 27 Kasım'da örgütün sözde kuruluş yıl dönümü olduğu gerekçesiyle kent genelinde molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırı arayışında olduğu tespit edilen bazı PKK üyelerini belirledi. 
İstanbul Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK/KCK adına dağa çıkıp kırsalda eğitim aldıktan sonra yurda giriş yaptıkları belirlenen örgüt üyelerinin yakalanması için bu sabah saatlerinde peş peşe operasyonlar düzenledi. Çok sayıda ilçede 14 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 8 PKK’lı yakalanarak gözaltına alındı. 
Zanlıların barındıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayınlar ve dijital malzemeler ele geçirildi. 
Yakalanan PKK’lıların, kırsaldan kente geldikten sonra Esenyurt’ta korsan gösteri faaliyetine katıldıkları, örgütün İmralı Adası’nda tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcal lehine eyleme düzenledikleri ve toplumsal olaylara karıştıkları iddia edildi. 
Terör polisi tarafından gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Örgüt üyelerinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...