Diyarbakır’dan CHP ve Kadir İnanır’a tepki

Diyarbakır’dan CHP ve Kadir İnanır’a tepki

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakırlılar, HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı ‘Devran’ adlı öykünün tiyatro gösterisine katılan sanatçı Kadir İnanır ve CHP’lilere ve tepki gösterdi.

Diyarbekir Tanıtıma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu “Demirtaş eli kanlı bir terörist sevicisidir” dedi. Kanaat önderi Hayrettin Yıldırım da “Demirtaş’ın gerçek tiyatrosunu 6-7 Ekim olaylarında gördük. Elli üç vatan evladının burada nasıl onun yönlendirmesi ile can verdiğine şahit olduk. Kadir İnanır’ın Ahmet Kaya’yı yuhalamalarını da gördük” diye konuştu. Bu arada dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 135’inci gününde 66’ya yükseldi. Van’dan, sekiz sene evvel 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şerima için gelen anne Nazlı Sancar oturma eylemine dâhil oldu. Sancar şunları söyledi: Kaçırıldığında lisedeydi. Dört gözle kızımı bekliyorum. Televizyonda terörden kaçanları gördüm, etkilendim, geldim. İnşallah biz de kızımıza kavuşacağız. sekiz senedir gözyaşı döküyorum. Kızımı almadan buradan gitmeyeceğim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...