Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 7 ülke Dağlıca saldırısını kınadı
Gündem

7 ülke Dağlıca saldırısını kınadı

Son Güncelleme: 07 Eylül, 2015 - 20:07
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
7 ülke Dağlıca saldırısını kınadı
Fotoğraf Başlığı 7 ülke Daglica saldirisini kinadi

Fransa, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Pakistan, terör örgütü PKK'nın saldırısını kınadı.

Kaydet
a- | +A
Fransa, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Pakistan, terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde PKK tarafından düzenlenen terör saldırısını kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenirken terörle mücadelede Fransa'nın Türkiye'nin yanında olduğu aktarıldı.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Dağlıca'daki terör saldırısını "şiddetle kınadığını" ifade etti. Çako, yayınladığı basın açıklamasında, Makedonya Türklerinin "anavatan" olarak gördüğü Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını üzülerek takip ettiğini belirterek, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde meydana gelen menfur saldırıyı derin bir şiddetle kınadığımızı bildirmek isteriz" ifadesini kullandı.

Makedonya Türkleri olarak, saldırıda şehit olan ve yaralanan askerlerin acılarını yakından hissettiklerini aktaran Çako, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda sağlamış olduğu ekonomik kalkınma, siyasal istikrar, ülke içi birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde katetmiş olduğu sürece kastedildiğine inandığımız bu menfur terör olaylarının, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece kendi içinde değil, Balkanlar bölgesinde de yaşatmış olduğu huzur ve istikrarı bozamayacağını vurgulamak isteriz."

Çako, Türkiye'nin fiziki sınırlarının Edirne'den başlayıp Kars'ta bitiyor olmasına rağmen, Makedonya Türkleri olarak sadece bununla sınırlı kalmadığını, gönül ve kültürel sınırlarının daha geniş olduğunu vurgulayarak, bu nedenle bu tür saldırıların daha geniş coğrafyayı rahatsız ettiğini kaydetti.

Makedonya'daki Türkleri de derinden yaralayan terör olaylarının en kısa zamanda son bulması temennisinde bulunan Çako, "Bu vesileyle, son dönemdeki terör olaylarını ve en son Dağlıca'daki terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyor, şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı Shpetim İdrizi ise Dağlıca'daki terör saldırısını kınadıklarını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. İdrizi, yayınladığı taziye mesajında, Türk milletine karşı yapılan tüm saldırıları şiddetle kınadıklarını kaydederek, "Bu vesileyle, Arnavut halkının Türk milletinin yanında olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Glevin Dervişi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı olarak Dağlıca'daki saldırıyı sert bir şekilde kınadıklarını belirtti. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Dervişi, bu zor günlerde Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Karadağ Meclis Başkanı Yardımcısı Sulyo Mustafiç, Dağlıca'daki terör saldırısının Türkiye'yi güçsüzleştirmek için yapılmış bir terör eylemi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bu tarz saldırılara karşı gösterdiği güçlü tutumu devam ettireceğine inanıyorum" dedi. Mustafiç, terör saldırısını kınadığını ifade ederek, "Başta şehit yakınları olmak üzere, tüm Türk milletine başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Dağlıca'daki saldırının Türkiye'nin istikrarsızlığını hedefleyen güçler tarafından yapıldığını vurgulayan Mustafiç, "Dün gece yaşananlar, Türkiye'yi güçsüzleştirmek için yapılmış bir terör eylemidir. Türkiye'nin bu tarz saldırılara karşı gösterdiği güçlü tutumu devam ettireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sırbistan Müftüsü Muhammed Yusufspahiç de Dağlıca'daki terör saldırısını kınadı. Türkiye'nin "barış içinde kalkınan bir ülke" olduğunu kaydeden Yusufspahiç, "Şimdi biri bu kalkınmayı engellemek istiyor" ifadesini kullandı. Yusufspahiç, Allah'tan Türkiye'ye, Türkiye'deki tüm insanlara yardım etmesini dilediklerini belirterek, "Doğru yoldan çıkanların yeniden doğru yolu bulması için Allah'a dua ediyorum" dedi.

Bosna Hersek'teki Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dağlıca'daki saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehit askerlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diledi. Terörle mücadelede Türk devletinin ve halkının yanında olduklarını vurgulayan İmamoviç, terör örgütü PKK'nın yaptıklarının son dönemde ekonomik bir güç haline gelen Türkiye'yi istikrarsızlaştırma, Türk ve Kürt halkları arasında dostluk bağları kurulmasını engellemek amacı taşıdığını kaydetti. İmamoviç, Dağlıca'daki saldırıyı kınadıklarını belirterek, Türk devletinin ve halkının teröre galip geleceğine inandıklarını ifade etti.
Bosna Hersek Yeşilay Müdürü Reco Çauşeviç de 1990'lı yıllarda Türkiye'de yaşadığını anımsatarak, Dağlıca'daki terör saldırısının kendisine Türkiye'de yaşadığı yılları hatırlattığını söyledi. Tüm Türk halkına ve şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Bosna Hersekliler olarak Türkiye'nin terörle mücadelesini desteklediklerini kaydetti.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Pakistan'ın Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilerek, "Pakistan, terörün her şeklini ve tezahürünü kınadığının altını bir kez daha çizmektedir. Duygu ve dualarımızla yakınlarını kaybetmiş ailelerin yanındayız" denildi. Açıklamada ayrıca, Pakistan'ın güçlü desteği ve Türk milletinin terörizmin kaynağını yok edeceğine duyulan inanç ifade edildi.

- Türk partisinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı

Öte yandan, Makedonya'daki Türk siyasi partilerinden Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen taziye mesajında, Dağlıca'da meydana gelen saldırı nedeniyle derin üzüntü duyulduğu ve terör saldırılarının lanetlendiği kaydedildi.

TMBH'nin mesajında, "Anavatımız Türkiye Cumhuriyeti gibi cennet vatana kast edenler ve cehenem görüntüsü vermek isteyenlerin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarından eminiz" denildi.


Mesajda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barışın sağlanması için herşeyi göze alarak iyi niyet sergilediği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"İyi niyetiniz ve yıllarca süren bu soruna çözüm bulma samimiyetiniz, terör örgütü PKK ve HDP gibi sözcüleri tarafından istismar edildi. Bunların ne elinden ne dilinden emin olamazsınız. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti gözümüzün nurudur. Anavatanımızda gözü olanların gözü çıksın. Birlik ve beraberliğimizi yıkmak isteyenler bizden değillerdir. Türkiye'nin huzurunu bozmak, bütün Türk dünyasının huzurunu bozmak manasına gelir. Şartlar ne olursa olsun, kayıtsız şartsız anavatanımızın yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz."
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Eylül, 2015 - 20:07
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın otopsi raporuyla ilgili iddia kan dondurdu
    “İntihar değil cinayet!” dedi! Ayşegül Eraslan'ın ...
    Kaydet
  • 2
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni konut fiyatları
    Sıfır eve talep dip yaptı! İşte il il eski-yeni ko...
    Kaydet
  • 3
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu! Yazışmalar ortaya çıktı: Çok özledim
    Tanju Özcan'ın yasak aşkı ifşa oldu!
    Kaydet
  • 4
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı? Yeni bölüm tarihi gündemde
    Kızılcık Şerbeti fragmanı neden yayınlanmadı?
    Kaydet
  • 5
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başlandı! İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödeme takvimi
    Emeklinin maaş ve ikramiyeleri yatırılmaya başland...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Üçüncü füzenin taşıdığı sorular...
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mirasçı
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İsrail’e “tek bombalık ülke” kamuflajı!
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Kanser hastaları dikkat! Yargıtay bu kararıyla ‘akıllı ilaç’ta tüm ezberleri bozdu!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Selçuk'un bayramı
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Nhaga'dan G.Saray itirafı: Bunu hiç beklemiyordum
    Nhaga'dan G.Saray itirafı: Bunu hiç beklemiyordum
    Kaydet
  • Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Bursa'da maaş krizi kundaklamayla bitti! İki pizza şubesini ateşe verdi
    Kaydet
  • Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Anadolu'nun en eski tıp okulu
    Kaydet
  • Yüzde 1'in altına düşmüştü! Yeniden canlandı
    Yüzde 1'in altına düşmüştü! Yeniden canlandı
    Kaydet
  • İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    İbn-i Abbas'tan nakledilen muazzam hadise: İblisin gelişi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
İSTANBUL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İLK MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL ANADOLU YAKASI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Kaydet
T.C. İSTANBUL 10. AİLE MAHKEMESİNDEN
İSTANBUL 10. AİLE MAHKEMESİ
Kaydet
ELEKTRİK -MEKANİK CİHAZ, SİSTEM VE EKİPMANLARININ 2026 YILI PERİYODİK BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI İŞİ
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası