7 yıl önceki hain darbe girişiminin seyrini değiştiren destansı kahraman: Ömer Halisdemir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
7 yıl önceki hain darbe girişiminin seyrini değiştiren destansı kahraman: Ömer Halisdemir

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığındaki darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'i şehit olduğu günden bu yana verdiği destansı mücadele unutulmuyor. Şehir Ömer Halisdemir, yaptığı kahramanlık ile destansı direnişin en önemli sembollerinden biri oldu.

Yıl 2016, takvimler 15 Temmuz 'u gösteriyordu ve akşam saatlerine doğru bir harekektlilik başladı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun hain bir kalkışma olduğunu belirterek  tüm halkı sokaklara çağırdı. Ve o hain girişimde 251 vatandaşımız şehit oldu. Hain darbe girişiminde kahramanların acısı tazeliğini koruyor.

Üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, canı pahasına vatanını koruyan şehitler, milyonlar tarafından anılmaya devam ediliyor. Ancak Ömer Halisdemir, şehadete yürüyüşü ile milletin yüreğine dokunup göğüs kabarttı. 

HAİN PLANLARIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN KURŞUN

Darbe girişiminin seyri, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda değişti. O gece, darbeci General Semih Terzi ve beraberindekiler, ordunun en kritik karargâhlarından biri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek üzere harekete geçti. Durumdan haberdar olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, komutanlıkta nöbetçi olan Ömer Halisdemir’i arayarak “Namus senin namusun, namusuna sahip çık, gerekirse şehit ol” şeklinde konuştu. Kahraman Ömer Halisdemir, bir an olsun tereddüt etmeden 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kurşunu sıkarak Komutanlığa gelen darbeci Semih Terzi’yi etkisiz hale getirdi.

7 yıl önceki hain darbe girişiminin seyrini değiştiren destansı kahraman: Ömer Halisdemir

Şehadet uğruna görevini yerine getiren şehit Halisdemir, darbeciler tarafından 30 kurşunla olay yerinde şehit edildi. Şehit Halisdemir’in canı pahasına gösterdiği kahramanlık, direnişin sembolü oldu.

7 yıl önceki hain darbe girişiminin seyrini değiştiren destansı kahraman: Ömer Halisdemir

Semih Terzi'nin öldürülmesi, darbenin seyrini büyük ölçüde değiştirdi. Ömer Halisdemir'in gösterdiği bu kahramanlık darbenin ardından ortaya çıktı. Halisdemir'i şehit eden teröristler yakalanıp tutuklandı. Demokrasi kahramanının adı, o geceden sonra 251 bebeğe verildi. Halisdemir'in adı bu topraklarda yetişen sayısız kahramanlarla anılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...