7 yıl sonra bir ilk: İstanbul'a kar geliyor:

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
7 yıl sonra bir ilk: İstanbul'a kar geliyor:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hafta sonu yurt genelinde görülen ani sıcaklık düşüşü İstanbul'da da bazı bölgelerde kar şeklinde kendini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna göre, İstanbul'da çarşamba gününden itibaren yeniden kar yağışı etkili olacak.

Küresel ısınma ve El Nino'nun etkisiyle yaz aylarında yaşanan sıcaklık rekorları kırılmıştı. Yaz aylarında yaşanan marjinal haca olayları ülke genelinde yaşanmaya devam ediyor.

İstanbul, hafta sonu yaşanan ani soğuk hava dalgasıyla birlikte bazı bölgelerinde mevsimin ilk karı yağdı. Yüksek kesimlerde kısa süreli olarak etkili olan kar yağışı, 2016 yılından bu yana kasım ayında İstanbul'a düşen ilk kar olarak kayıtlara geçti.

ÇARŞAMBA'YA DİKKAT 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni tahmin raporuna göre, İstanbul'da karlı günlerin devamı bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların normallerin üzerine çıkması beklense de megakentte pazar günü yeniden kar yağışı olabilir.

7 yıl sonra bir ilk: İstanbul'a kar geliyor:

7 YIL SONRA BİR İLK

İstanbul, genellikle mevsimin ilk karının aralık ayından itibaren düştüğü bir coğrafya olmasına rağmen, uzun bir aradan sonra kasım ayında kar yağışına şahit oldu.

Dün kent genelinde etkili olan kar yağışı, 2016 yılından bu yana kasım ayında kaydedilen ilk kar yağışı olarak tarihe geçti. İstanbul'da en son 30 Kasım 2016 tarihinde Kartal Uğur Mumcu ve Yakacık mahallelerinin yüksek kesimleri ile Aydos Ormanı çevresinde kısa süreli kar yağışı yaşanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...