Kılıçdaroğlu ve Akşener 'yok öyle bir şey' demişti! CHP'li Kaboğlu: Evet HDP ile anayasa çalışması yaptık

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu ve Akşener 'yok öyle bir şey' demişti! CHP'li Kaboğlu: Evet HDP ile anayasa çalışması yaptık

GÜNDEM Haberleri

İstanbul bağımsız milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracıyla neticelenen "İYİ Parti, CHP, HDP ve Saadet Partisi birlikte gizli anayasa çalışması yaptı" açıklamasının yankıları sürüyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener öyle bir çalışma yapılmadığını söylemiş ve inkar etmişti.

Kılıçdaroğlu 2018'de "Millet İttifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Mutabakat metni elimizde" demiş, geçtiğimiz hafta da kendisini yalanlayrak "Bizim dört partiyle bir araya gelip, oturup anayasa taslağı hazırlamamız asla söz konusu olmadı. Böyle bir şey yok" açıklamasını yapmıştı.

Millet İttifakı'nın gizli anayasa çalışmalarına CHP adına katılan İbrahim Kaboğlu HDP ile anayasa çalışması yapıldığını itiraf etti. CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi İbrahim Kaboğlu, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa taslağı çalışması yaptığını açıkladı. Kaboğlu, 2018'de muhalefetteki 4 partinin yeni anayasa taslağı için toplantı yaptıklarını şu sözlerle itiraf etti; "Bizlerin yürüttüğü anayasa çalışmaları biraz kamuoyundan uzak durdu. Bu çalışmalar, zannediyorum önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacaktır. HDP'yi de kapsayacak şekilde yapıldı. HDP'nin de olması önemliydi, bence gerekliydi."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...