Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bedelli askerlik ücretleri belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
Bedelli askerlik ücretleri belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / Haber7

2021 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti belli oldu. Bedelli tutarı, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere de 43 bin 150 liraya çıktı.

2021 yılının ilk yarısında 39 bin 788 lira uygulanan bedelli askerlik ücreti, 1 Temmuz itibarıyla zamlandı. 

2019 yılında kalıcı hale getirilen bedelli askerlik için 1 Temmuz'dan itibaren 43 bin 150 TL ödenecek.

GURBETÇİLER KUR FARKINDAN KURTULDU
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile yabancı bandıralı gemilerde çalışan denizciler de artık altı ayda bir artan tutara göre döviz üzerinden ödeme yapıyorlardı.

Gurbetçilerin, kanunun ilk halinde, ödemeyi ne zaman yaparlarsa yapsınlar, yılın ilk mesai günündeki euro kuru üzerinden döviz yatırmaları gerekiyordu. Bu uygulamaya, bu yıl yapılan değişiklikle son verildi.

Gurbetçiler artık ödeme yaptıkları tarihteki kur üzerinden döviz yatıracaklar.

BEDELLİDEN KİMLER YARARLANAMIYOR?
7179 Sayılı Asker Alma Kanunu’nun 9. maddesinin 6. bendine göre, yoklama kaçağı olanlar bedelli askerlik hakkından yararlanamıyorlar.

Kanunun bu hükmü, hem kanun çıktığı tarihteki hem de sonraki dönemde yoklama kaçağı durumuna düşenlerin bedelli askerlik yapmasını yasaklıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...