Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 81'e yükseldi

Düzenleyen:
Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 81'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri

AFAD, Karadeniz'deki sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 81'e yükseldiğini duyurdu.

Batı Karadeniz'deki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. 11 Ağustos'ta başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiş, Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop'un Ayancık ilçesi selden etkilenmişti. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başladığı illerde yaşanan sel nedeniyle 81 vatandaş (70 Kastamonu, 10 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetti.

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, Belediyeler, İl Özel İdaresi, sivil toplum kuruluşları ve AFAD Gönüllülerinin personel ve araçları görev yapıyor.

2472 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Bartın'da 359, Kastamonu'da 1480 ve Sinop'ta 633 kişi olmak üzere toplamda 2472 afetzede sel bölgelerinden tahliye edildi.

83 MİLYON LİRA NAKDİ ÖDENEK

AFAD tarafından Kastamonu’ya 25 milyon TL, Sinop’a 13 milyon TL ve Bartın’a 2 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ise Kastamonu’ya 25 milyon, Sinop’a 13 milyon ve Bartın’a 2 milyon ödenek gönderildi. Ayrıca Bartın iline İller Bankası tarafından altyapı hasarının giderilmesi için 3 Milyon lira ödenek aktarılmıştır. Sel bölgelerine toplamda 83 milyon lira nakdi ödenek gönderildi.

PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLİYOR

Kastamonu'da 498 hanede 1310 kişiye; Sinop'ta 497 hanede 1341 kişiye; Bartın'da ise 364 hanede 915 kişi olmak üzere toplam 1359 hanede 3566 kişiye psikososyal destek hizmeti sunuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...