Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bebekte aşı deneyi 'K vitamini' çıktı

Düzenleyen:
Bebekte aşı deneyi 'K vitamini' çıktı

GÜNDEM Haberleri

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, aile hekimliğinde bir bebeğe Covid-19 aşısı yapıldığının kanıtı olduğu iddia edilen bir belge paylaştı. Ancak daha sonra Özdağ, kendisini Bakan Koca'nın aradığını belirtip belgenin vitamin iğnesi olduğunu belirtti.

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Zafer Kurugöl, katıldığı bir canlı yayında bir bebeğe Hepatit B aşısı yerine Covid-19 aşısı yapıldığını iddia etti. Kurugöl, bu durumun bebeklerde hiçbir yan etki olmadığını, hatta antikor sağladığını ifade ederek, sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayımlanacağını söyledi. 

ÜMİT ÖZDAĞ DA TEPKİ GÖSTERDİ
Onun bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı. Tepki gösterenlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dı. Özdağ, #DrZaferKurugölTutuklansın etiketiyle "Her alanda hata-yanlışlık yapılır, kabul edilir ,düzeltilir ama insan sağlığında hataya ve hatta şüpheye dahi yer yoktur. Yavrularımızın üzerinde deney yapılması ve bunun yanlışlıkla denilerek savunulması kabul edilemez" paylaşımında bulundu.

BAKAN KOCA, ÖZDAĞ'I ARADI
Özdağ, paylaşımında bebeğe Covid-19 aşısı yapıldığının kanıtı olduğu öne sürülen bir belge paylaştı. Ancak daha sonra yaptığı açıklamada bu belgenin Covid aşısı için hazırlanmamış olduğunu söyledi. Ümit Özdağ "Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca telefon etti. Tweette atılan belgenin 2020'de yapılan bir K vitamini olduğunu söyledi" açıklamasında bulundu.
Bebekte aşı deneyi 'K vitamini' çıktı
Öte yandan, Kurugöl ve onun iddialarına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...