99’luk Türk hacı adayları bir arada

- Güncelleme:
99’luk Türk hacı adayları bir arada

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 Hac Organizasyonu ile Türkiye’den 88 bin 430 hacı adayının tamamı mübarek beldelere ulaştı.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türk hacı adaylarının en yaşlıları olan 99 yaşındaki Mardinli Rızkiye Tanrıverdi, Ayşi Görgün teyzelerle, Şanlıurfa’dan Yasin Sakat amcayı ziyaret etti.

Kafilenin en küçük üyesi 2 aylık Mehmet Salih Bayram ile buluşan Başkan Erbaş, hacı adaylarını tebrik etti. Mehmet Salih bebeği kucaklarına alarak seven Başkan Erbaş ve eşi Seher Erbaş, 99 yaşındaki hacı adaylarıyla da bir süre sohbet etti. Hacı adaylarından Yasin Sakat, 2020’de hac kurasının çıktığını ancak salgın nedeniyle gelemediğini dile getirerek “15 yıldır kuranın çıkmasını bekliyordum, ismim çıkınca çok heyecanlandım. Bu sene bizlere müsaade edildiği için çok sevinçliyim. 99 yaşında hacca geldim ve Allah nasip etti ayaklarımın üstünde tavaf ettim. Allah’ın izniyle heyecanla Arafat’a çıkmayı bekliyorum ve Allah hepimize Arafat’a çıkmayı nasip etsin” dedi.

Rızkiye Tanrıverdi ise 14 yıldır haccı beklediğini ifade ederek, hacca geldiği için çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu kaydetti. Mehmet Salih bebeğin annesi Sultan Bayram ise, hac kurasına bu sene yazıldıklarını belirterek “Allah bize gelmeyi nasip etti çok şükür, çok güzel bir duygu. Böyle bir karşılamayı da beklemiyorduk” diye konuştu. 

Baba İsmail Bayram ise 1 yıl önce evlendiklerini dile getirerek “Bebeğimizin nasibiymiş ki hemen hacca geldik. Bize ilk başta ‘bebeğinizle zorlanacaksınız’ dediler ama Allah’a çok şükür buraya geldik ve herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Aslında bebeğimiz bize kolaylık sağladı. Çok kişi bize burada yardımcı olmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Buluşmaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da katıldı.

HARAMEYN'DE CUMA CEMAATİ 1,2 MİLYON

Covid salgınının ardından Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de (Harameyn) cuma namazı kılanların sayısı 1 milyon 200 bine ulaştı. Harameyn İşleri Genel Başkanı ve Kâbe İmamı Sudeysi, hac için ülkeye gelenler ve Haremeyn’de ibadet edenlere dair “Haremeyn’de 1 milyon 200 bin kişi namaz kıldı. Böylelikle Covid-19 salgını sonrasında en yüksek sayıya ulaşıldı” dedi. Bu sayıyı cuma namazını kılanların oluşturduğu aktarıldı. Bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara yaklaşık 2,4 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. Covid döneminde 2020’de ülke içinden 10 bin hacı adayına hac izni verilmişti. 2021 yılında ise hacı sayısı 60 bine, geçen yıl da yaklaşık 900 bin kişiye ulaşmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...