ABD bayraklı yat ile Yunanistan'a kaçmak isteyen 11 FETÖ'cü kıskıvrak yakalandı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD bayraklı yat ile Yunanistan'a kaçmak isteyen 11 FETÖ'cü kıskıvrak yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde FETÖ'cülerin ABD bayraklı bir yat ile denize ihbarı alan ekipler düğmeye bastı. FETÖ üyesi olduğu öne sürülen 11 kişinin de aralarında bulunduğu 14 kişi, deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Bu FETÖ'cülerin arasında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü, profesör ve uzman tabiplerde bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele yurdun tüm noktalarında titizlikle devam ederken yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ'cülere geçit verilmiyor. Sahil Güvenlik ve İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu terör örgütünün üyesi olmak suçundan haklarında açılan davalar devam eden şüphelilerin ABD bayraklı motoryat ile Bozburun'dan denize açıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

ABD BAYRAKLI YAT İLE KAÇMAK İSTERKEN PAKETLENDİLER

Sahil Güvenlik ekiplerince Bozukkale açıklarında durdurulan ABD bayraklı motoryattaki aramada 14 kişi yakalandı. Bu kişilerden 11'inin FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle mesleklerinden ihraç edilip haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulduğu belirlendi.

Aralarında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü, profesör ve uzman tabiplerin de olduğu bu kişiler sahil güvenlik ekiplerince limana getirilip polise teslim edildi.

MİT'TEN FETÖ LİSTESİNE 'TURUNCU' ÇİZİK

FETÖ firarisi Koray Vural, FETÖ'nün yönlendirmesiyle Tacikistan'a giden ve burada örgüt bünyesinde yönetici pozisyonunda çeşitli kademelerde görev alan Koray Vural, Orta Asya ve Tacikistan'daki örgütsel faaliyetlerin organizasyonunu sağlayan isimler arasında bulunuyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan FETÖ firarisi Koray Vural'ı, yurt dışında yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...