ABD'li sözcü İsrailli işgalcilere yerleşimci dedi! Türk muhabirin sorusuyla dondu kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün İsrailli işgalcileri yerleşimci diye tanımlamasına karşın Türk muhabir, "Teksas'taki evinin Batı Şeria'da İsraillilerin yaptığı gibi Meksikalılar tarafından işgal edilmesi durumunda ne yapacaksınız? diye sordu. Soru karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Sözcü Miller, konuyu değiştirmek zorunda kaldı.

İşgalci İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi okul, hastane; çocuk, kadın demeden vurmayı sürdürüyor.

Gazze'deki zulme sessiz kalan ve her fırsatta İsrail'i destekleyen ABD ise dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'in İsrailli işgalcilere yerleşimci demesine Türk muhabir tokat gibi bir örnekle karşılık verdi.

"MEKSİKALILAR TEKSAS'TAKİ EVİNE EL KOYSA NE YAPARDINIZ?"

Bunun en çarpıcı örneği, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'in düzenlediği basın toplantısında yaşandı.

TRT muhabiri Ali Artmaz, Miller'a Batı Şeria'daki işgalcileri hatırlatarak empati kurmasını sağlayacak çarpıcı bir soru yöneltti.

Teksaslı Sözcü'nün 'yerleşimci' ifadesi yerine 'işgalci' ifadesini kullanan muhabir, "Ben sizin yerleşimci ifadesi yerine Birleşmiş Milletler raporları doğrultusunda işgalci kelimesini kullanmak istiyorum. Teksaslı olduğunuzu söylemiştiniz. Batı Şeria'daki gibi, Meksikalılar ve onlara eşlik eden Meksika askerleri, sınırı geçip sizin ailenizin Teksas'taki evine girip, 'Bu ev artık bizim' deseler tepkiniz ne olurdu? Bu işgalci sorununun kalıcı çözümü nedir?" sorusunu yöneltti.

KONUYU DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Soru karşısında şaşkına dönen Miller, net bir cevap veremedi.

Miller, "Kalıcı çözüm bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıdır." demekle yetindi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...