Adana'da faiz çetesine Silindir operasyonu: 14 tefeci gözaltı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Adana'da faiz çetesine "Silindir operasyonu" düzenlendi. Eş zamanlı baskın sonucu 14 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 6 kişi de tutuklandı. Öte yandan mağdurların borçlarını ödedikleri halde senetlerini tefecilerden geri alamadıkları belirtildi.

Adana'da faizle borç veren ve bunu bir senet imzalayarak yapan tefeci çetenin, borcunu ödeyenlere senetlerini teslim etmediği gibi, ödemeyenleri de tehdit ederek daha fazla kazanç sağladığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla MücadeleDaire Başkanlığı koordinesinde operasyon için harekete geçildi.

Ülke genelinde 50 ilde suç örgütlerine yönelik "Silindir" adı verilen operasyon başlattı.

14 KİŞİ GÖZALTINA  ALINDI

Adana'da yapılan operasyonlar sonucu tespit edilen 21 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Hanelere yapılan baskında, "Nitelikli dolandırıcılık, nitelikli yağma ve tefecilik" suçları işledikleri belirlenen 14 şüpheli gözaltına alındı.

AKRABA ÇIKTILAR

Emniyete götürülen şüphelilerin akraba olduğu, paraya ihtiyacı olup, bankadan kredi çekemeyen kişileri ağlarına düşürdükleri ortaya çıktı.

Şüphelilerin, mağdurlara boş senet imzalatıp, yüzde 10 faizle borç para verdikleri; ödemeyenleri de tehdit ettikleri öğrenildi.

BORCUNUN ÖDEYENİN SENEDİNİ GERİ VERMEDİLER

Mağdurların borçlarını ödedikleri halde senetlerini geri alamadıkları belirtildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA'nın haberine göre, 6 şahıs adli kontrol şartıyla, 2 kişi ise savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana'da faiz çetesine Silindir operasyonu: 14 tefeci gözaltıGözaltına alınan şahıslar adliyeye sevk edilirken...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...