Adnan Oktar suç örgütünün gizli haberleşme ağı ifşa oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Adnan Oktar suç örgütünün gizli haberleşme ağı ifşa oldu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

8 bin 658 yıl hapis cezası alan Adnan Oktar yeniden gündemde. Silahlı suç örgütünün haberleşmek için Wickr adıyla bir program kurdukları öğrenildi. Buna göre mesajlar bir süre sonra ağdan siliniyor, IP numaraları asla tespit edilemiyor.

Silahlı suç örgütü elebaşı Adnan Oktar, Erzurum'dan Van'daki cezaevine nakledilmesinin ardından yeniden gündemde.

GİZLİ HABERLEŞME AĞI TESPİT EDİLDİ

CNN Türk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığına göre; Oktar örgütü içinde gizli haberleşme ağı tespit edildi. Uludağ şunları söyledi: "Adnan Oktar örgütünde de aynı FETÖ terör örgütünde olduğu gibi gizli bir haberleşme ağının kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ'de Bylock vardı, rumuzlar vardı, Adnan Oktar örgütünün de aynı taktiği uyguladığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 352 sayfalık Adnan Oktar örgütün yeni yapılanmasıyla ilgili yeni bir iddianame hazırlamıştı.

BYLOCK YERİNE WICKR KULLANMIŞLAR

O iddianamede 2018 yılında örgüt içinde itirafçı olan bir kişi Adnan Oktar'ın bu gizli haberleşme ağını savcılığa anlattı. O gizli haberleşme ağı ne; Wickr. FETÖ'de neydi Bylock'tu. 

İtirafçı bu gizli haberleşme ağıyla ilgili önemli ayrıntılar verdi. 'Önceden WhatsApp üzerinden haberleşiyorduk, yurt dışından örgüt liderleri bize talimatlar veriyordu. Fakat WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açmasıyla birlikte WhatsApp'ı bırakıp özel kodla, şifreyle haberleşilen bu yeni yapıya geçtiklerini söyledi.

"IP NUMARALARI BİLE TESPİT EDİLEMİYOR"

Bu ağda da hem kullanıcının konumu asla belli olmuyor. Mesajlar süreli, bir süre sonra o örgütsel talimatlar mesaj ağından siliniyor gidiyor. Ayrıca hem bilgisayarda hem cep telefonunda kullanılıyor ama asla IP numaraları dahi tespit edilemiyor."

8 BİN YIL HAPSİ İSTENİYOR

Öte yandan 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek avukatlar vasıtasıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı, deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla örgütün "güncel yapılanması"na ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Oktar'ın 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...