AFAD'dan peş peşe uyarılar! Şiddetli yağışa dikkat: Ankara'ya sel alarmı verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AFAD'dan peş peşe uyarılar! Şiddetli yağışa dikkat: Ankara'ya sel alarmı verildi

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde etkisini arttıran yağışların ardından  AFAD yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelebilecek muhtemel şiddetli yağışlara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları için uyarı yaptı. Ankara için ayrı yayımlanan uyarıda ise başkentte yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklendiği ve vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Haziran ayına girdik ancak güneş ve sıcak hava beklerken yağışlar etkili oldu. Yurdun birçok noktrasında etkisini sürdüren yağışların ardından AFAD tarafından hem genel hem de Ankara için bir uyarı yapıldı. Uyarıda yağışla ilgili  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'de beklenen kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Ankara için ise yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklendiği bu nedenle vatandaşların  dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

ANİ SEL, SU BASKINLARI VE DOLU YAĞIŞINA DİKKAT' TEDBİRLİ OLUN

AFAD'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

'Bu kapsamda yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii; Sakarya, Isparta, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.'

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1665321648017358850

ANKARA'YA 'GÖK GÜRÜLTÜLÜ' YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Ankara için AFAD'dan ya yeni bir uyarı geldi. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'@meteoroloji_twi ’den alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Ankara ilimizde yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...