Ömer Çelik'ten Batı'ya İsrail tepkisi: İsrail'in savunma hakkı var, Gazzelilerin yaşam hakkı yok

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ömer Çelik'ten Batı'ya İsrail tepkisi: İsrail'in savunma hakkı var, Gazzelilerin yaşam hakkı yok

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail-Filistin savaşına karşı Batı ülkelerinin ikiyüzlü tutumunu hedef aldı. Çelik, Sürekli “İsrail’in kendini savunma hakkı”ndan bahseden ülkeler, Gazzeli kadın ve çocukların “yaşam hakkı”ndan bahsetmiyorlar. Gazzelilerin katledilmesine sessiz kalıyorlar." dedi.

İsrail-Filistin savaşı 11. gününde de İsrail'in hedef gözetmeksizin Gazze'ye yönelik uyguladığı ağır bombardımanlarla devam ediyor.

Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren savaşa, Batı'nın yanlı tutumu ise tepkilere sebep oluyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada Batı ülkelerinin bu tutumunu hedef aldı.

Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sürekli “İsrail’in kendini savunma hakkı”ndan bahseden ülkeler, Gazzeli kadın ve çocukların “yaşam hakkı”ndan bahsetmiyorlar. Gazzelilerin katledilmesine sessiz kalıyorlar. Herhangi bir ülkenin kendini savunma hakkı bir halkın ve masum insanların topyekun hedef alınması anlamına gelemez... Bir halkı topluca hedef alma insanlık suçudur. Gazzelileri toplu cezalandırma anlayışı suçtur.

Gazze’ye kara harekatı binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üretecektir. İnsanlık ve hukuk adına buna karşı çıkılması gerekirken, birileri bölgedeki güç denkleminin bu yolla nasıl şekilleneceğinin peşinde koşuyorlar. Bunlar, masum kadın ve çocukların canlarını kendi kirli güçlerinin kurbanı yapanlardır.

Güç ve vekâlet savaşlarının kaybedenleri hep masumlardır. Bugün doğru yerde durmanın ölçüsü, adil bir barışı ve adil bir çözümü savunmaktan geçer.

Önce Gazzelilere dönük bu insanlık dışı bombalamalar ve kuşatma sona ermelidir. Sonra adil bir barış ve çözüm için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bölgeye uçak gemileri ile savaş gemileri göndermek ve her gün tehdit dolu açıklamalar yapmak, barış için sorumluluk üstlenmek değildir, yeni çatışmaları kışkırtmaktır."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...