Altın Portakal'da FETÖ ilgisi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Altın Portakal'da FETÖ ilgisi

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Altın Portakal Film Festivali’nin 60’ıncısı bu yıl 7-14 Ekim’de gerçekleşiyor. Festivalde yarışacaklar arasında FETÖ’cülerin propagandasını yapan Nejla Demirci’nin ‘Kanun Hükmü’ isimli belgesele yer verilmesi büyük tepki çekmişti.

HABER MERKEZİ İSTANBUL - Gelen eleştirilerin ardından belgesel ani bir kararla yarışan filmler arasından kaldırılmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Altın Portakal’da jüri üyelerinden skandal bir açıklama geldi. Üyeler, Demet Akbağ, Ayşegül Aldinç, Onur Saylak,Özcan Alper, Mehmet Günsür, Ali Aga, Sema Kaygusuz, Behiç Ak, Zeynep Dadak, Deniz Tortum, Elif Refiğ, Hazar Ergülü, Paolo Bertolin, Ali Ercivan, Hakan Bıçakçı, Anna Maria Aslanoğlu, Ezel Akay, Engin Palabıyık, Senem Erdine ve Ahmet Gürata yaptıkları açıklamada yönetmen Nejla Demirci’ye destek verdiler.

Kararı ‘şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık’ açıklamasını yapan üyeler “60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki görevimizi, ‘Kanun Hükmü’ filminin Belgesel Yarışma seçkisine geri alınmasıyla yerine getirebileceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandılar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...