Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ankara merkezli 19 ilde FETÖ operasyonu: 51 gözaltı kararı

Ankara merkezli 19 ilde FETÖ operasyonu: 51 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen emir ve talimatlara istinaden; Silahlı terör örgütünün TSK’yı hedef alarak içersinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer aldığı anlaşılan, 51 şüphelinin, Ankara merkezli 19 ilde, eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Kaydet
a- | +A

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ terör örgütü mensupları olduklarına dair ifadeler bulunan 14 muvazzaf, 13 eski asker, 20 mahrem imam ve daha önce ilişiği kesilen 4 askeri öğrenci olmak üzere toplam 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

19 İLDE OPERASYON

Karar üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube ekiplerince, Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.

'MAHREM HİZMETLER' YAPILANMASI

Şüphelilerin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK içinde yuvalanan 'mahrem hizmetler' yapılanmasında yer aldığı belirlendi. Ankara genelinde çeşitli semtler ve daha önce görev yaptıkları yerlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edildi.

BAKMADAN GEÇME
FETÖ
HABER

FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon: 15 şüpheli yakalandı

BAKMADAN GEÇME
FETÖ
HABER

FETÖ'ye bir tokat da uluslararası mahkemeden! Türkiye haklı bulundu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.