Ankaralılar dikkat! Valilik uyardı: Bu akşam kuvvetli yağış geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ankaralılar dikkat! Valilik uyardı: Bu akşam kuvvetli yağış geliyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ankara Valiliği tarafından Ankara'ya uyarı yapıldı. Kentte bu akşam saatlerinden itibaren il genelinde yerel kuvvetli yağış beklenirken yağışların yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olacağı öğrenildi. Valiliğin açıklamasında sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yurtta bir süredir etkisini sürdüren sıcaklıklar yerini yavaş yavaş yağışlara bırakıyor. Bazı noktalarda etkili olan sağanak yağış sele dönüşürken meteoroloji tarafından birçok ile yağış uyarısı yapılıyor. Bu kez başkente sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarıda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarfaından yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu'da yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların, pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Öte yandan yarın günün ilk saatlerden itibaren İç Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki Ankara, Eskişehir'in güney ve doğusu, Konya'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin diliyor.

https://twitter.com/AnkaraValiligi/status/1697925030947049830

ANKARA VALİLİĞİNDEN UYARI

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre bugün ve yarını kapsayacak şekilde, kentin güney ilçelerinden başlayarak il genelinde yerel olarak kuvvetli, güney ile doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirdi.

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün saat 18.00'den yarın 18.00'e kadar başkentte sağanak beklendiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...