Annesine mezar olan binadan 3,5 saatte çıktı! Hatay'da depremin izleri silinmiyor...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen il olan Hatay'da izler silinmiyor. Asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acılar tazeliğini koruyor. Oturduğu apartmanın 10 saniyede yerle bir olduğunu söyleyen 19 yaşındaki Ahmet Uslu, annesine mezar olan binadan 3,5 saatte çıktı.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta 9 saat ara ile meydana gelen 2 büyük deprem 11 ilimizi yerle bir etti. Binlerce bina enkaza dönerken altında kalan 53 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen bu doğal afetten en çok etkilenen il ise Hatay oldu. 25 bine yakın can verdiğimiz Hatay'da depremin izleri hala ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. 

Annesine mezar olan binadan 3,5 saatte çıktı! Hatay'da depremin izleri silinmiyor...

AHMET 3,5 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDI

Antakya'da yaşayan 19 yaşındaki Ahmet Uslu'nun ailesi ile yaşadığı ev ilk depremde yıkıldı. Annesini kaybettiği anları bir kere bile aklından çıkaramayan acılı genç o geceyi anlattı.

Annesine mezar olan binadan 3,5 saatte çıktı! Hatay'da depremin izleri silinmiyor...

"BİNAMIZIN YIKILMASI 10 SANİYE BİLE SÜRMEDİ"

Çevredeki vatandaşların yardımıyla enkazdan kurtarıldığını dile getiren Ahmet Uslu, "Depremi hissettiğim sırada yataktan kalkmaya bile fırsatım olmadı. 10 saniye sürmeden bizim binamız yıkıldı. Gözlerimi açtığımda tavan üstüme çöktü. Yatağa kapanmak zorunda kaldım, çünkü yapacak bir şey yoktu. Bütün bina çöktüğünde üstümde ağırlık hissetmeye başladım. Sonrasında hareket etmeye çalıştım, ellerim dışarıya çıktı. Çevredeki vatandaşlar beni gördü ve yanıma geldi. Hızlıca enkazdan çekip kurtardılar. Tüm vücudum çizildi. Yara oldu. Enkaz altında 3,5 saat kaldım. O sırada tabi benim alnımdaki yaradan haberim yoktu. Soğuktan hissetmiyordum. Bizim binanın olduğu tarafa doğru geri geldim. 

Annesine mezar olan binadan 3,5 saatte çıktı! Hatay'da depremin izleri silinmiyor...

"ANNEME 5 GÜN SONRA ULAŞTIK"

Bizim enkazın oraya geldiğimde anneme seslendim. Annemi bulmaya çalıştım, anneme ulaşamadım. 5 gün sonra ulaşabildik. Ben ilk 2 gün vefat ettiğinin haberini alamadım. Vefat ettiğini sonradan öğrendim. Uykuda yakalandığım için hiçbir şey hissedemedim. Benim uykum ağır olduğu için deprem oldu yada binamız yıkıldı gibi şeyler aklıma gelmedi. Yan durduğum için ezildiğimi fark ediyordum. Sıkıştığımı hissediyordum. Burası benim yaklaşık 18 seneden beri bebekliğimden itibaren bu mahallede büyüdüm" dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...