Arnavutköy'de dere taştı, işçiler çatıda mahsur kaldı: Çok üşüyorum

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak Arnavutköy'de dere taşmasına sebep oldu. Su baskını sonrası mermer ve mobilya imalathanesinde çalışan 7 işçi mahsur kaldı. Kardeşi ile görüntülü konuşan işçilerden biri 'çok üşüyorum, ellerim dondu' dedi, kardeşi ise teselli etti. Olay yerine giden AFAD ve belediye ekipleri mahsur kalan işçileri kurtardı.

İstanbul  Arnavutköy Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan dere şiddetli yağış nedeniyle taştı. Bölgede mermer ve mobilya imalathanesi olarak kullanılan 2 binada işçiler mahsur kaldı.

BİNANIN ÇATISINA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER

Binaların çatısına çıkan 7 işçi, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak suyun debisinin yüksek olması nedeniyle ekipler işçilere müdahale edemedi. İşçileri kurtarmak için bölgeye helikopter istendi.

"ÇOK ÜŞÜYORUM, ELLERİM DONDU"

Mahsur kalan işçilerden bir tanesi kardeşiyle görüntülü konuştu. Konuşma sırasında mahsur kalan vatandaş, "Çok üşüyorum parmak uçlarım dondu. Diğer arkadaşları halat çekerek kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

"HELİKOPTERE GEREK KALMADAN KURTARILDILAR"

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "7 vatandaşımız fabrika çatısında mahsur kalmıştı. Onlar itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin koordinasyonunda kurtarıldılar. Bu arada helikopterle ilgili valimiz talimatıyla havalanmıştı gerek kalmadan işçiler kurtarıldı. İtfaiye ekipleri AFAD ekipleriyle birlikte istasyon kurdular. Çok şükür sağ salim kurtuldular. Arnavutköy'de de şu anda su basan yerler var. Sahada arkadaşlar çalışmalarına devam ediyor. Bilgiler bir kaç saat içinde netleşecek" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...