Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

İstanbul Büyükçekmece'de aniden bastıran sağanak yağış sonrası yollar göle döndü. Esnaf yağmur sularının dükkanlara girmemesi için seferber oldu. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ise sağanak hayatı olumsuz etkiledi, kentin ana arterleri göle döndü. Vatandaş duruma tepki gösterirken, su baskınlarından kendi çabalarıyla kurtulmaya çalıştı. Marmara Bölgesinde halen devam eden sağanak, bugün akşam saatlerinden itibaren İstanbul il geneli ile Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçelerinde de devam etmesi bekleniyor. İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbulluları sağana karşı uyararak "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Büyükçekmece'de Muratceşme, Mimarsinan ve Sinanoba Mahalleleri'nde sağanak yağış ile birlikte yollar göle döndü. Bazı kavşaklarda araçlar geçmekte zorlanırken, bölgedeki esnaf dükkanına yağmur suları girmemesi için seferber oldu. Bazı esnafların yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

İSTANBUL VALİSİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." uyarısında bulundu.

Vali Gül, İstanbul'da etkili olan sağanakla ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Bunu dün de uyardık, bugün de uyarıyoruz, İstanbul, yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Dolayısıyla da özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları, varsa araç ve benzeri taşınırlarını taşımaları, bodrumlarda kalmamaları, konaklamayla ilgili problemi olan vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını istirham ediyoruz. Çünkü geçmişte su bastıysa yine su basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz. Şu ana kadar ufak su basmaları var, henüz daha yeni, arkadaşlarımız takip ediyor."

https://twitter.com/turkiyegazetesi/status/1707440407863296458      

EYÜPSULTAN VE SULTANGAZİ’DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

İstanbul’da aniden başlayan sağanak yağış Eyüpsultan ve Sultangazi’de etkili oldu. Cadde ve sokaklarda oluşan su baskını nedeniyle araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış Eyüpsultan ve Sultangazi’de etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su baskınları oluştu. Yağış nedeniyle araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

TRAMVAY VE TELEFERİK SEFERLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

KENTİN ANA KARTERLERİ GÖLE DÖNDÜ

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 30 dakika etkili olan yağış sonrası kentin ana arterleri göle döndü. Vatandaş duruma tepki gösterirken, su baskınlarından kendi çabalarıyla kurtulmaya çalıştı.

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

Meteoroloji’den yapılan uyarı sonrasında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Öğle saatlerinde etkili olan yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kentin ana arterlerinde sağanak yağıştan dolayı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İş yerlerinde su baskınları yaşandı ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Pazar yerinin ve küçük sanayi sitesinin bulunduğu Hayri Batur Caddesi’nde su baskınları vatandaşa zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

MAHALLEYİ LAĞIM KOKUSU SARDI

Yağış sonrası tıkanan rögarları vatandaşlar kendi imkanlarıyla kapatmaya çalıştı. Fevzipaşa Mahalle sakinleri tıkanan rögarları açmaya çalışırken belediye ekiplerini de tepki gösterdi. Yaşanan her yağışta mahalleyi koku sardığını ifade eden mahalle sakinleri tepkilerini, “Yolları süpüren çöpçüler süpürmüyor, temizlik işleri çalışmıyor. 5 seneden beri burayı kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz” diyerek gösterdi.

DÜZCE VALİLİĞİ, KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLARA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Düzce Valiliği, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda “İlimizde halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Yağışlar; 29 Eylül 2023 saat 00.00 ile aynı gün saat 09.00 saatleri arasında yaşanacak.

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

ÇANAKKALE’DE BALIKÇI TEKNESİ BATTI

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış etkili oldu. Çınarlıdere Çayı'nda su seviyesi yükselirken, bir balıkçı teknesi battı. Lapseki Belediyesi ekipleri sağanak yağış nedeniyle yollarda biriken suların tahliyesi için rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.Meteoroloji’nin dün Çanakkale ve çevreleri için sarı kodlu uyarıda bulunmasının ardından sabah saatlerinden itibaren Lapseki ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Kentte sabah başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Cadde ve sokaklarda küçük su birikintileri oluştu.

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

Lapseki Belediyesi ekipleri su birikintisi oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı. Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çınarlıdere Çayı'nda su seviyesi yükseldi. Bir balıkçı teknesi ise battı.

İSTANBULLULAR BU AKŞAMA DİKKAT 

Marmara Bölgesinde halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya ve Düzce çevreleri ile Zonguldak’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara sağanağa teslim oldu! Yollar göle döndü: Meteorolojiden İstanbullulara uyarı geldi!

KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

Trakya ile İstanbul'un batı kesimlerinde yarın kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde yarın görülecek gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...