Artvin’de karaya oturan gemiden tahliye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Artvin'in Hopa ilçesinde fırtına nedeniyle karaya oturan yük gemisindeki personelin tahliyesine başlandı. Karaya oturan gemideki 12 personel, gemiye çekilen halatlar yardımı ile tahliye edildi.

Meteorolojinin uyarıları ardından olumsuz hava koşulları yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. Artvin’in Hopa ilçesinde de fırtına nedeniyle dev dalgalar meydana geldi. Fırtınanın etkisiyle sahile sürüklenen kuru yük gemisi karaya oturdu.

Esenyalı Gemi İşletmeciliği'ne ait "FR Pearl" isimli kuru yük gemisi dün Gürcistan'ın Batum Limanına yükünü boşalttıktan sonra boş olarak dönüşe geçerek akşam Hopa açıklarını demirledi. Gemi sabah saatlerinde fırtına ve dev dalgalar nedeniyle kıyıya sürüklenmeye başlarken, ardından kıyıya oturdu.

Artvin’de karaya oturan gemiden tahliye başladı

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Karaya oturan gemideki 12 personeli tahliye etmek için başlatılan çalışmaların hazırlıklarını tamamlanarak gemiye çekilen halatlar yardımı ile gemi personelin tahliyesine başlanıldı.

Mürettebat, gemiyle kara arasında kurulan zipline (İki nokta arasında çelik halatlar ve makara üzerinden, kullanıcıların emniyet kemeriyle bir noktadan diğer noktaya kayması) sistemiyle kıyıya çıkarılıyor.

Artvin’de karaya oturan gemiden tahliye başladı

AFAD'TAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

AFAD'dan Hopa'da karaya oturan gemidekileri kurtarma operasyonuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, karaya oturan kuru yük gemisindeki 13 mürettebattan 6 kişinin kurtarıldığı, 7 mürettebatın kurtarılması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada "Bugün saat 10.00 sularında, Karadeniz’de yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle, bölgedeki bir kuru yük gemisi Artvin-Hopa kıyılarında karaya oturmuştur. Gemideki toplam 13 mürettebattan 6 mürettebat kurtarılmış, 7 mürettebatın kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalarda AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Hopa ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle Palau bandıralı "FR Pearl" adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi. Geminin karaya oturması üzerine bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, 6'sı Türk, 5'i Azeri, 2'si Endonezyalı olmak üzere 13 mürettebatın tahliyesi için çalışma başlattı.

Öte yandan Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde de fırtına sebebiyle Kamerun bandralı ‘Vamos’ adlı gübre yüklü gemi sürüklenerek İnebolu Limanı Filli Köşk mevkiinde karaya oturmuştu. Gemide bulunan 2’si Türk 11 kişilik mürettebat, AFAD, sahil güvenlik ve itfaiye ekiplerinin müşterek çalışmaları sonucu kurtarılmıştı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...