Askere gelecek kurşun bize gelsin

Askere gelecek kurşun bize gelsin
Başlık ResmiAskere gelecek kursun bize gelsin

Korucu Ensarioğlu, "Biz operasyona gittiğimizde askerin önünde yürüyoruz çünkü askere gelecek kurşun bize gelsin, askerlerimiz şehit olmasın" dedi.

Kaydet
|
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çalışmak için batı illerine giden gençlerin bir bölümü son dönemde artan terör olayları nedeniyle köy korucusu olmak için geri dönüş yapıyor.


Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyonu Başkan Vekili ve korucu Kazım Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar Siirt'te 486 korucunun şehit düştüğünü, kendisinin de ölene kadar görevini sürdüreceğini söyledi.


Siirt'te çok sayıda gencin korucu olmak istediğini aktaran Ensarioğlu, "İstanbul, Adana, İzmir ve Mersin'da çalışan gençlerimiz terör saldırılarının ardından geri dönüyor, terör örgütüne karşı köylerinde korucu olmak için başvuruda bulunuyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızdan bu gençlerimize koruculuk kadrosunun verilmesini istiyoruz" diye konuştu.


"Askere gelecek kurşun bize gelsin"


Ensarioğlu, gençlerin vatanın birliği ve bütünlüğü için şehit olmaya hazır olduğunu belirterek, "Bu gençlerimiz yöreyi çok iyi bildikleri için güvenlik güçlerine büyük katkı sunar. Korucu olacak gençlerimiz, teröristlerin köylerimizden geçişine ve askerlerimize saldırmasına asla izin vermeyecektir. Biz operasyona gittiğimizde her zaman askerin önünde yürüyoruz çünkü askere gelecek kurşun bize gelsin, askerlerimiz şehit olmasın" ifadesini kullandı.


"Ölmeye hazırız' diyorlar"


Kesmetaş köyü korucubaşı Fatih Özcan, korucu olmak için başvuru yapan yakınlarının olduğuna dikkati çekerek, "Şehit haberleri batıda çalışan çocuklarımızı rahatsız ediyor. 'Biz de teröristle mücadele etmek istiyoruz bize destek çıkın. Vatanımız için ölmeye hazırız' diyorlar" ifadelerini kullandı.


"Bu vatanı hep beraber korumaya mecburuz"


Korucu olmak için dönüş yapan Sıddık Oyit, Çanakkale'de Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz farklı etnik kökenden vatandaşların şehit olduğunu anımsatarak, "Bu vatanı hep beraber korumaya mecburuz" dedi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.