Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BAE, deprem bölgeleri için 50 milyon dolar yollayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BAE, deprem bölgeleri için 50 milyon dolar yollayacak

GÜNDEM Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için 50 milyon dolarlık destekte bulunma kararı aldı. BAE, Suriye'ye de 50 milyon dolar yollayacak. Ayıca Kuveyt de Türkiye ile 'hava köprüsü' kurulduğunu açıkladı.

Türkiye'de yaşanılan depremin ardından bütün dünya adeta bir oldu. Kimi ülke destek ekip yolladı, kimi manen yanımızda oldu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ise Türkiye ile Suriye'ye 100 milyon dolarlık yardım talimatı verdi. Söz konusu meblağdan 50 milyon dolar Türkiye'ye, diğer 50 milyon dolar da Suriye'ye yollanacağı kaydedildi.

KUVEYT 'HAVA KÖPRÜSÜ' KURDU

Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye ile dayanışmalarını iletti. Depremlerde ölenler için başsağlığı dileyen Sabah, ülkesinin deprem etkileriyle mücadele için anında bir hava köprüsü kurduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun da ülkede depremzedeler için acil yardım kampanyası başlatma kararı aldığını aktardı.

KURTARMA EKİBİ DE YOLLADILAR

Öte yandan Kuveyt resmi haber ajansı KUNA, 45 kişilik itfaiye, kurtarma ve sağlık ekibinin deprem bölgelerindeki çalışmalara katılmak üzere Türkiye'ye gittiğini yazdı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gültekin13 Şubat 2023 12:02

Allah için yardım eden gerçek dostlarımız sağ olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...