Tek adres İstanbul! Bakan Fidan Fidan ateşkes için 4'lü zirve teklif etti

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tek adres İstanbul! Bakan Fidan Fidan ateşkes için 4'lü zirve teklif etti
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşa ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Fidan, "Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu sene içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız" dedi. Müzakere sürecinin devamına ilişkin konuşan Fidan "Bundan sonraki aşamada Sayın Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Sayın Trump'ın, Sayın Putin ve Sayın Zelenski’nin, 4 liderin bir araya gelmesiyle İstanbul’da yapılan görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de mevkidaşı Andriy Sybiha ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Fidan, İstanbul’da yapılan müzakerelere ve barış sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Fidan, 16 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerin diplomatik çözüm arayışına yeni bir boyut kazandırdığını belirterek, “Savaşta kritik bir yol ayrımına yaklaşıyoruz. Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu yıl içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız” dedi.Fidan, Türkiye açısından diyalog yoluyla adil ve kalıcı bir barışın sağlanmasının tek çıkış yolu olduğunu vurguladı.

Bakan Fidan duyurdu: "Görüşme taçlanabilir! Ya savaş ya kalıcı barış" - 1. Resim

İSTANBUL'DA LİDERLER ZİRVESİ ÖNERİSİ

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da Rusya, Ukrayna ve ABD liderlerinin katılacağı bir zirve düzenlenebileceğini belirtti. “İstanbul’daki müzakerelerin bir liderler toplantısıyla taçlanması mümkün olabilir” diyen Fidan, uzun süreli bir ateşkesin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

2 HAZİRAN'DA YENİ MÜZAKERE BEKLENTİSİ

Bakan Fidan, Moskova temaslarında Rusya'nın 2 Haziran’da müzakerelere devam etmeye hazır olduklarını bildirdiğini aktararak, “Biz nerede yapıldığından ziyade, bu savaşın yol açtığı yıkımın sona erdirilmesine odaklanıyoruz. Tarafların İstanbul’da aldığı ilke kararları, yeni bir turun mümkün olduğunu gösteriyor. Müteakip görüşmelere ev sahipliğine hazırız” dedi.

İSTANBUL MUTABAKATI ÖRNEK OLDU

Fidan, İstanbul’da yapılan önceki görüşmelerde esir takasının başarıyla gerçekleştiğini hatırlatarak, “Bu, müzakerelerin somut sonuçlar doğurabileceğinin ispatıdır. Biz İstanbul’da yakalanan ivmenin devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
aman30 Mayıs 2025 12:24

savaş bir Ticari sektördür Dünyanın heryerinde yaşanabilir, maalesef Savaşın önünü kesmek çok zor

Sonraki Haber Yükleniyor...