Bakan Güler ve komuta kademesi sınır hattında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Güler ve komuta kademesi sınır hattında

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 9 şehit verilen terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak’a gitti. MSB'nin tepe kadrosu bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Güler ve kuvvet komutanları daha sonra yaralı askerleri ziyaret etti.

Türkiye, dün gece Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden gelen acı haberle sarsıldı. Terör örgütü PKK mensupları yine yoğun sisli havayı fırsat bilerek Metina bölgesindeki askeri üsse saldırı düzenledi. Ardından çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. 

Teröristlere misliyle karşılık verildi. Sıcak çatışmada 12 terörist öldürülürken dün geceden beri Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava ve karadan destek atış vasıtalarıyla çok sayıda PKK hedefi yerle bir edildi. İcra edilen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

KOMUTA KADEMESİNDEN YARALI ASKERELRE ZİYARET

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, güvenlik toplantısına katılmak için Şırnak’tan İstanbul’a dönerken, kuvvet komutanları yaralı askerleri ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Şırnak’ta kalan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Şırnak Valisi Cevdet Atay, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralanan Mehmetçiklerimizin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alarak Kahramanlarımıza acil şifalar diledi" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN GÜLER SINIR HATTINDA

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, hain terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak’a gitti.

MSB'nin tepe kadrosu bölgede incelemelerde bulunacak.

Bakan Güler ve komuta kademesi sınır hattında

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları ile Şırnak'a gitti."

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNE OPERASYON

Dün gece Kuzey Irak'ın Metina bölgesindeki askeri üsse hain saldırının ardından gece boyu Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine yönelik çok sayıda operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonlarda 29 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...