Bakan Kacır: SİPER en kritik hava savunma sistemimiz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakan Kacır: SİPER en kritik hava savunma sistemimiz

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te gazetemizin sorularını cevapladı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Bakan Kacır, festivale tüm yaş gruplarından yoğun ilgi olduğunu, belirterek “Gençler, TEKNOFEST’te kendilerini buluyorlar. Mühendislerimizin geliştirdikleri eserleri görmek gençlerimiz için muazzam bir öz güven kaynağı oluyor” dedi. 
Türkiye’nin son dönemlerde hava savunma sistemlerinde yaptığı atılımları değerlendiren Kacır, şunları kaydetti:

Bugün başarılı olamayan o hikâyelerin tamamına atıfta bulunarak Türk’ün gökyüzündeki çelik kanatlarını sergiliyoruz. Hürkuş, Hürjet, Gökbey, Akıncı, Kızılelma, Bayraktar, Atak helikopteri hepsi burada ve ziyaretçilerini en görkemli şekilde ağırlıyoruz. Bizim savunma sanayiinde temel hedefimiz, tüm platformlarda, tüm kritik sistemlerde tam bağımsızlık. Nasıl insansız hava araçlarında, helikopterlerde, jet eğitim uçaklarında, bütün akıllı mühimmatlarda, füze sistemlerinde tam bağımsızlık yolculuğundaysak, elbette hava savunma sistemlerinde de mutlaka tam bağımsızlığı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. SİPER, özellikle Hisar projelerinden sonra en kritik hava savunma sistemimiz olacak. Ben, orta vadede Türkiye’nin hava savunma sistemlerinde de tam bağımsız noktaya geleceğini düşünüyorum. Radar sistemlerinde de füze sistemlerinde de zaten Türkiye adım adım çok ilerledi.

Muhalefetin TEKNOFEST’e yönelik tutumunu eleştiren Kacır “Bu ülkenin bir evladı olarak bu TEKNOFEST’leri düzenlediğimiz, bütün milletimizle, gençliğimizle bu coşkuya ortak olduğumuz her dönemde maalesef bu kötücül yaklaşımla karşılaşıyoruz. Bir an evvel bu kötücül akıldan, kötücül yaklaşımdan vazgeçsinler” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...