Bakan Koca duyurdu: Gazze'ye gönderilen yardım gemileri yola çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu: Gazze'ye gönderilen yardım gemileri yola çıkıyor

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye gönderilen yardımları taşıyan geminin saat 23.00 itibarıyla hareket edeceğini açıkladı. İzmir'den hareket edecek olan yardım gemisi yarın Mısır'da olacak.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan saldırıları devam ederken Türkiye, bölgede barışın tesis edilmesi için temaslarını sürdürüyor. Gazze'de 34 gündür devam eden insani krizi dindirmek için Sağlık Bakanlığı, bölgeye yardımlarını ulaştırmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye gönderilen yardım gemisine ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye gönderilen yardımları taşıyan geminin saat 23.00 itibarıyla hareket edeceğini açıkladı.

Bakan Koca, "Gazze'ye yardım taşıyan gemi saat 23.00'te İzmir'den hareket edecek. Gemi yarın Mısır'ın el Ariş Limanı'na varacak. Bu süreçte Mısır'a giden ilk yük gemisi olacak. 8 sahra hastanesi bulunuyor içinde." ifadelerini kullandı. Gemide ayrıca sahra hastanelerinin yanı sıra ilaç, tıbbi cihaz, 20 ambulans ve tıbbi sarf dahil yaklaşık 500 ton yardım ekipmanı bulunuyor. İzmir Alsancak Limanı'na dün gece demirleyen kuru yük gemisine, görevlilerce tıbbi malzemeler ve ambulanslar yükleniyor. Gemi yükleme işleminin tamamlanmasının ardından yola çıkacak.

KANSER HASTASI ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Öte yandan Bakan Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, "Dün akşam saatlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sağlık Bakanı ve bir hekim olarak şiddetin hiç bir türünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğunu konusunda mutabıkız. Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu ifade ettim. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş ifade ettiler. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...