Bakan Koca paylaştı, 'Prefabrik ya da geçici değil': İşte Hatay Defne Devlet Hastanesinin son hali

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İnşası devam eden Hatay Defne Devlet Hastanesinin son haline ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir video paylaştı. Bakan Koca, hastanenin prefabrik ya da geçici olmadığını vurgulayarak yüzde 60'a yakın yataklı servislerinin, ameliyathanelerinin, yoğun bakımlarının, laboratuvarlarının ve ana girişinin ağır çelikten yapıldığını belirtti.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkımı yaptığı Hatay'da, yapımına başlanan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Hatay Defne Devlet Hastanesinin son hali görüntülendi. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı videoda inşası süren devlet hastanesinde hastaların teşhisi ve tedavisi için kullanılacak olan ekipmanların yer aldığı dikkat çekti. Videoda bilgi veren Koca, hastanenin 300 yataklı olduğunu ifade etti.

HASTANE PREFABRİK YA DA GEÇİCİ DEĞİL

İhlas Haber Ajansı'nın aktrardığına göre ayrıca Koca, hastanenin prefabrik ya da geçici olmadığını kaydetti. Koca, hastanenin yüzde 60'a yakın yataklı servislerinin, ameliyathanelerinin, yoğun bakımlarının, laboratuvarlarının ve ana girişinin ağır çelikten yapıldığını dile getirdi. Öte yandan Koca, hastanenin tamamlandığında bütün birimleriyle hizmet vereceğini ve bütün odaların da teknik altyapısı sayesinde ihtiyaç olduğu durumlarda yoğun bakıma dönüşebileceği bilgisini paylaştı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1656943368570650624

48 GÜN SONRAKİ DURUMU: AZ KALDI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

"60 günde tamamlamak üzere yola çıkmıştık. Hatay Defne Devlet Hastanemizin inşaatı başladıktan 48 gün sonraki durumunu paylaşıyorum. Az kaldı."(İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...