Bakan Koca'dan deprem bölgesinde vaka ihbarları için kritik uyarı: Twitter veya Instagram değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan deprem bölgesinde vaka ihbarları için kritik uyarı: Twitter veya Instagram değil

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, deprem bölgesindeki vaka ihbarlarına ilişkin uyarıda bulundu. Koca, ihbarların Twitter veya Instagram'a değil, ALO 112'ye hattına yapılmasın önemine dikkat çekti.

Hatay, dün yine büyük depremle sarsıldı... Son iki depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın kişi yaralandı. Deprem sonrası sosyal medyada yine yüzlerce asılsız ihbar yapıldı ve bu ekiplerin vaktini boşa harcadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuya ilişkin önemli bir uyarı geldi.

"ANINDA ULAŞIR"

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada verilen vaka ihbar mesajı kim görürse ona ulaşır. ALO 112 Çağrı Merkezi'ne yapılan bildirimse tam olarak aradığınız adrese, anında ulaşır. Sizin istediğiniz de bu değil mi?" ifadesini kullandı.

"VAKA İHBAR NOKTASI TWİTTER VEYA INSTAGRAM DEĞİL"

Bakan Koca, paylaşımında deprem bölgesinde görev yapan bir sağlık çalışanının sahte ihbarlara ilişkin yaptığı uyarıya ilişkin video mesajına da yer verdi.

Görüntüde yer alan 112 Acil Sağlık ekibindeki bir kadın görevli, sosyal medyada depreme ilişkin çok sayıda sahte ihbarın yer aldığına işaret etti.

"TWİTTER VEYA INSTAGRAM DEĞİL"

Deprem sonrası bölgede çöken binaların boş olduğunu belirterek, bunlara ilişkin panik halinde yapılan ihbarların müdahalelere etkisine dikkati çeken görevli, "Sizden ricamız teyit almadığınız hiçbir ihbarı hiçbir yerde paylaşmayın. Arkadaşlar vaka ihbar noktası Twitter veya Instagram değil. Teyit aldığınızda 112 aranacak, 112 ekipleri koordineli bir şekilde bizi gönderecekler." görüşünü paylaştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...