Bakan Koca'dan 'Eris varyantı' açıklaması: Endişeye mahal yok, eski günler geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan 'Eris varyantı' açıklaması: Endişeye mahal yok, eski günler geçti

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'de Eris varyantı var mı?' sorusuna bir kez daha açıklık getirdi. Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Şu an görülen hiçbir yeni varyantın virülansı yani hasta etme gücü ise Omicron’dan daha yüksek değil. Endişeye mahal yok. Eski günler geçti." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris, dünyada hızlı bir şekilde yayılıyor. Vatandaşların kafasında ise Türkiye'ye ulaşıp ulaşmadığı sorusu yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, endişeleri gidermek için 'Türkiye'de Eris varyantı var mı?' sorusuna yeniden açıklık getirdi. 

"ESKİ GÜNLER GERİDE KALDI"

Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  Dün bir gazeteci arkadaşımızın Covid konulu sorusu üzerine açıklama yaptım: Türkiye’de Eris varyantına bağlı vaka şu ana kadar görülmedi. Şu an görülen hiçbir yeni varyantın virülansı yani hasta etme gücü ise Omicron’dan daha yüksek değil. Endişeye mahal yok. Eski günler geçti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1699467549908308454

"GRİPTEN NASIL KORUNUYORSAK AYNI ŞEKİLDE KORUNACAĞIZ"

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Koca, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze bağlı referans laboratuvarlarımız var. Burada sürekli analizler yapılıyor. Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz ve bunu uluslararası kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum yok. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın, yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız. Kalabalık ortamlarda yaşlı ve kronik hastalarımız gripten kendilerini nasıl korumaları gerekiyorsa aynı şekilde korunmaya devam edecekler. Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak ve mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi söz konusu değil” ifadelerini kullanmıştı. 

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansına (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturmaktadır. Hastalık, yaz kötü hava koşulları ve azalan bağışıklık nedeniyle hastaneye başvuruların artmasıyla ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yapmaktadır.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...