Bakan Koca’dan uyarı: Musluk sularını asla içme suyu olarak kullanmayalım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca’dan uyarı: Musluk sularını asla içme suyu olarak kullanmayalım

GÜNDEM Haberleri

Hatay Sahra Hastanesi’nde genel durum değerlendirmesi toplantısında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hatay depreminde 6 kişi hayatını kaybetti, 562 kişi yaralandı. 95 hasta diğer kentlere sevk edildi. Hastaların tedavisi aksatılmadan sürüyor” dedi. Koca, bölgedeki şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye, Kahramanmaraş depreminin yaralarını henüz saramamışken, Hatay'da önceki akşam 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremle yeniden sarsıldı.

Bölgedeki son durumu aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da kurulan sahra hastanesinde basın mensuplarına konuştu. Pazartesi Hatay’da meydana gelen son iki depremle 6 Şubat büyük deprem gününe adeta geri döndüklerini belirten Koca, “Bu kez, depremi, yol açtığı sonuçları apaçık bildiğimiz, acılarımızın çok taze olduğu bir zamanda yaşadık. Aranızdaydım. Hatay ve ilçelerinde yaşanan yeni depremler 6,4 ve 5,8 şiddetinde olsa da, olaydan, ilk günkü depremlerin şiddetindeki depremlermiş gibi etkilendik. O an nerede olduğunu bilmediğimiz yakınlarımız ve tanıdıklarımız vardı. Her şeyi, taze olan tecrübemizle algıladık. Hatay’ımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tekrar başımız sağ olsun” dedi.

“HATAY’DA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 562 KİŞİ İSE YARALANDI”

Olayın ilk anlarında, hemen ilave 160 adet 112 ambulansla 22 UMKE Timinin görevlendirildiğini söyleyen Bakan Koca, tüm ilçelerde taramaların tamamlandığını ve enkaz olan alanlarda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. 

Gelen ihbarlarla yetinilmediğini belirten Bakan Koca, "Toplamda sahaya çıkan sağlık personeli sayısı 590’dır. Hatay’da, depremin ilk gününden itibaren, neredeyse yapıların tamamı kullanım dışıydı. Binaların boş olduğunu biliyorduk. Ancak afet sebebiyle yeni can kaybı haberine dayanma gücümüz olmadığı bir günde, maalesef endişemiz doğru çıktı. Hatay’da, 4’ü olay yerinde ikisi hastanede olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. 562 kişi ise yaralandı. Bir afet anında, bilhassa da yaraları daha yeni sarılmakta olan bir afetten sonra yaşanan olayda, gözlerin sağlık kurumlarına çevrilmesi en tabi durumdur. Bilgi merak konusu değil, bir haktır. Fakat unutmamalı ki, iyi niyetlerine rağmen, haber kaynakları her zaman sağlam olmayabiliyor. Kaynağında, adeta mühendis aklı olması gereken haberin dayanağı, sağduyu testinden geçmemiş bir kaygı olabiliyor" dedi.

MUSLUK SUYU UYARISI

Halk sağlığı tedbirlerinin hayati önem arz ettiğini ifade eden Bakan Koca, "Sizleri tehlikeden korumak için gerekeni yapıyoruz. İçme ve temizlik için kullanılan suları, hastalığa yol açıp açmayacakları bakımından düzenli olarak inceliyoruz. Bir süreliğine daha, içme suyu olarak, sadece tankerlerle getirilen suyu ve ambalajlı, hijyenik suları kullanacağız. Bir depremden sağ çıkanlar, basit bir tedbirsizlikle, ne kendi hayatını ne başkalarını tehlikeye atmamalıdır. Tekrar hatırlatmak istiyorum. Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği veya kaymakamlıklarımız duyuracak. O güne kadar musluk, yani şebeke suyu ancak temizlik için kullanılabilir. Bu uyarıyı, hiçbirimiz, bir an bile unutmamalıyız. Musluk, yani şebeke sularını asla içme suyu olarak kullanmıyoruz" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...