Bakan Soylu: Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesi çözülmez

Düzenleyen:
Bakan Soylu: Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesi çözülmez

GÜNDEM Haberleri

Göç meselesinin dünyada daha yeni başladığını belirten Bakan Soylu, "Göç meselesini bir sınır meselesi olarak minimize etmeye çalıştılar. Bizden uzak dursun da nasıl durursa dursun gibi, bir ‘mış’ gibi yaparak çözüm üretmeye çalıştılar, Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesini dünyada çözmeye çalıştılar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Afet konusunda koordinasyonu yüksek bir yönetim ortaya koymaya gayret gösterdiklerini ifade eden Soylu, yeni toplanma alanları oluşturulduğunu ifade etti.

Açıklamalarında göç konusuna değinen Soylu şunları söyledi: "21. asrın başından itibaren, Afganistan’da oluşan meselenin, bütün dünyaya yakıcı etki ortaya koyacağı belli değil mi? Belli. Meselenin yerinde çözümüne yönelik etki ortaya koyabildiler mi, çözüm ortaya koyabildiler mi? Hayır. Meseleyi, Türkiye-Yunanistan, Türkiye-Suriye, Türkiye-İran sınırında sıkıştırdılar. Göç meselesini bir sınır meselesi olarak minimize etmeye çalıştılar. Bizden uzak dursun da nasıl durursa dursun gibi bir ‘mış’ gibi yaparak çözüm üretmeye çalıştılar. Bana alınıyorlar, Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesini dünyada çözmeye çalıştılar. Yıllardır söylüyoruz, tekrar söylüyoruz, göç meselesi dünyada yeni başladı."

Süleyman Soylu, çözümün bölgesel ve ülkeler arası güçlü ilişkilerden geçtiğini belirtti.

Bakan Soylu: Angelina Jolie fotoğrafıyla göç meselesi çözülmez

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...