Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' vurgusu: Bu konuda herkes hemfikir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' vurgusu: Bu konuda herkes hemfikir

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki krize değinen Bakan Tunç, yeni anayasa mesajı verdi. "Yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklılıklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde burada yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" diyen Tunç, yapay zekayı yargının hizmetine sunmak istediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay kararı konusundaki görüş ayrılıklarına değindi, yeni bir anayasa ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti.

Son yıllarda adalet hizmetleri alanında birçok sessiz devrim gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Tunç, bu kapsamda Anayasa'da da değişiklikler yapıldığını ancak bunların Anayasa'daki 'darbeci ruhu' ortadan kaldırmadığını ifade etti.

"YENİ BİR ANAYASA İHTİYACIMIZ OLDUĞU AÇIK"

Anayasa'da bugün birbiriyle çelişen durumlar bulunduğunu dile getiren Tunç, şöyle devam etti:

"Yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklılıklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde burada yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık. Bu konuda herkes hemfikir. Hangi düşünceden olursa olsun yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu herkes ifade ediyor.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası düşünüldüğünde TBMM'nin grubu bulanan partiler ve Meclis dışındaki partilerimiz, sivil toplum kuruluşları, barolar, üniversiteler ve geniş toplum kesimlerinin görüşleri alınarak parlamentoda uzlaşmayla yeni bir anayasayı yazmak mecburiyetimiz var. Bu bizim milletimize olan borcumuz."

YARGIDA YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Cumhuriyetin ilanından bu yana toplumun ihtiyaçları doğrultusunda temel kanunların yenilendiğini, ikincil mevzuatın da gözden geçirildiğini anlatan Tunç, yeni bir Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlama çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Bakan Tunç, son 21 yılda adalet hizmetlerinin kalitesinin artırılması adına yeni adliyeler açıldığını, fiziki iyileştirmeler yapıldığını, ayrıca insan unsuruna da önem verdiklerini söyledi.

UYAP'ta yapay zekayla ilgili çalışmalar bulunduğunu belirten Tunç, "Yapay zekayı da yargının hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...