Bakan Yerlikaya'dan 'operasyon' mesajı: Devamı gelecek, daha çok şaşıracaksınız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Bakan Yerlikaya'dan 'operasyon' mesajı: Devamı gelecek, daha çok şaşıracaksınız

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Peş peşe operasyonlarla suç çetelerine darbe vuran İçişleri Bakanı ‘devamı gelecek’ vurgusunda bulunarak “Suçlularla mücadele ile ilgili bizim bundan sonra yapacaklarımızı duyunca daha çok şaşıracaksınız. Devamı gelecek, bir suçlu varsa yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi. Öte yandan Yerlikaya düzensiz göçle mücadeledeki son rakamları da açıkladı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik operasyonların devamının gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya “Suçlularla mücadele ile ilgili bizim bundan sonra yapacaklarımızı duyunca daha çok şaşıracaksınız. Devamı gelecek, bir suçlu varsa yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

ÇOK İYİ YOL KATETTİK

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadeledeki son rakamları da açıkladı. Yerlikaya, göreve başladığı haziran ayından itibaren düzensiz göçle mücadelede çok iyi yol katettiklerini de belirterek şunları söyledi: "Göreve başladığımız andan 22 Eylül’e kadar 97 bin 363 düzensiz göçmen yakaladık. 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Yaptığımız uygulamalar sonucunda, vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancıyı da uçakla ülkelerine gönderdik.

Millî Savunma Bakanlığımız sınırlarda o kadar iyi tedbir alıyor ki 70 bin 796 kayıtlı engelleme yaptı. Bunlar ağırlıklı olarak Afganistan, Pakistan, Özbekistan uyruklu göçmenler. Düzensiz göçle ilgili en ufak bir komplikasyona yer vermemek için mobil göç noktalarını hizmete soktuk. İstanbul pilot ilimizdi. 9 hafta içerisinde bir tane dahi komplikasyon olmadı.

1 Ekim’de Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da da mobil göç noktası uygulamasını başlatıyoruz. 1 Kasım’da mobil araç sayısını 153’e çıkararak 30 büyükşehirde aynı anda başlatacağız. 1 Aralık’ta ise tüm Türkiye’de durmaksızın düzensiz göçle mücadeleye başlayacağız. Futbol müsabakaları dâhil olmak üzere her yerde kimlik kontrolü yapacağız."

YUNAN İLE WHATSAPP GRUBU

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı ve Bulgaristan İçişleri Bakanı ile sınır güvenliği ve düzensiz göç ile mücadele konularında geçen hafta telefon görüşmelerinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Yerlikaya, Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov’un 10 Ekim’de Türkiye’ye geleceğini, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis’in geliş tarihinin henüz netleşmediğini söyledi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Keridis ve Yunan muhatapları ile WhatsApp grupları olduğunu da kaydeden Yerlikaya “Karşılıklı iş birliklerimiz güçlü. Buradan oraya oradan buraya hiç kimse bir düzensiz göçmen dahi vermeyecek. Karayı sıkı tutunca denizde yoğunluk olacağını düşünüyoruz. İlgili birimlerimiz muhatapları ile bu konuyu görüşüyor. Hem içerideki operasyonlar hem hudut birliklerinin başarılı operasyonları, Türkiye’yi göç rotası, transit ve hedef ülke olma konumundan çıkarmaya başladı. Göç organizatörleri yeni rotalar arıyor. Bunu da hissediyoruz ve haberleri geliyor. Gelecekte bununla ilgili de çok güzel haberler paylaşacağız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...