Bakan Yumaklı, öğretmenlere seslendi: Eğitim camiasını yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtardık

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Yumaklı, öğretmenlere seslendi: Eğitim camiasını yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtardık

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bakan Yumaklı, 24 Kasım dolayısıyla öğretmenlerle bir araya geldi. İktidarları döneminde eğitim alanında birçok reforma imza attıklarını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Camiayı yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtardık" ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir ülkenin fikren özgür olabilmesi için eğitimin önemine dikkat çekti. En büyük mücadeleyi eğitim alanında verdiklerini ifade eden Bakan Yumaklı, "Eğitim meselesini aynı zamanda Türkiye'nin özgürlüğü olarak görmek lazım" dedi. 

Bazı programlara katılmak üzere Sinop'a gelen Bakan Yumaklı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

Dünyada her esere kıymet biçilebildiğini ancak öğretmenlerin eserlerinin kıymet biçilemez olduğunu söyleyen Bakan Yumaklı, Türkiye'nin ikinci yüzyılının inşaasına başladıkları dönemde eğitim alanında verdikleri mücadeleyi gelecek dönemlerde de sürdüreceklerini vurguladı. 

"EĞİTİM CAMİASINI BASKICI ANLAYIŞTAN KURTARDIK" 

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Yumaklı, şunları kaydetti: 

Zihnen istiklal ve hürriyetini temin edememiş milletlerin hür milletler olduğunu, hür düşünceye sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Bu sebeple eğitim meselesini aynı zamanda Türkiye'nin özgürlüğü, ülkelerin istiklali olarak da görmek lazım. Sizin gösterdiğiniz çabalarla teknolojide, bilimde, sanatta, sporda bugün dünyanın gıpta ettiği yerlere gelmiş oluyorlar. O yüzden sizler sadece bugünün değil, kesinlikle geleceğin mimarısınız. Ülkesine ve milletine bağlı, medeniyet bilincini geleceğe taşımaya kararlı, tarihi ve kültürü ile barışık nesiller de en nihayetinde yine sizlerin eseri. Büyük bir heyecanla temellerini arttığımız gelecek yüzyıl hedeflerimiz genç nesillerimizin ellerinde hayat bulacak. Biz de 2002'den beri sürdürdüğümüz politikalarla eğitim konusuna, ekonomi, beceri ve sosyal kalkınmanın temel dinamiği olarak ayrı bir özen gösteriyoruz. Elbette yapılan birçok reform var. Özellikle bu reformların eğitim camiasını yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtardığını memnuniyetle bugün ifade edebiliriz."

Bakan Yumaklı, öğretmenlere seslendi: Eğitim camiasını yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtardık

Bakan Yumaklı, konuşmasının ardından emekli olan öğretmenlere teşekkür belgelerini vererek fidan hediye etti.  

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...