Bangladeş Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bangladeş Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sundu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq’ı kabul etti. Bangladeş Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu sundu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq’ı kabul etti.

BANGLADEŞ'TEN ERDOĞAN'A GÜVEN MEKTUBU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Amanul Haq ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Kabulde Büyükelçi Haq, güven mektubunu sundu. Büyükelçi Haq'ın büyükelçilik mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bangladeş Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sundu

Öte yandan; Son dönemlerde özellikle hazır giyim, ayakkabı gibi sektörlerde global üretici olmaya soyunan ve uluslararası pazarda Türk ihracatçısının karşısına çıkan Bangladeş, Türk yatırımcılara göz kırpıyor. Asya pazarının yıldızı parlayan ülkesi, özellikle altyapı ve ihracata dönük yatırım yapmak isteyenlere çeşitli avantajlar da sunuyor.

Türkiye ve Bangladeş arasındaki 2022 yılında ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak yaklaşık 1.2 milyar dolar oldu. Türkiye’nin Bangladeş ile ikili ticari ilişkilerinde yaklaşık 100 milyon dolarlık dış ticaret açığı verdiği gözlemlense de 2023 yılında bu açığın dengeli bir biçimde kapatılması hedefleniyor. Bangladeş’in 2050 yılında dünyanın en büyük 23’üncü ekonomisi olması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, dünya.com

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...