Başkentte Blinken protestosu: Polis müdahale etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Başkentte Blinken protestosu: Polis müdahale etti

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bir dizi resmi temas kapsamında Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara'da Bakan Fidan ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşme sırasında bina çevresinde toplanan grup Gazze'deki saldırılar nedeniyle Blinken'ı protesto etti. "Katil Blinken Türkiye'den defol" sloganı atan gruba polis müdahale etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, başkentte bir grup tarafından protesto edildi. Blinken'ın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı ziyareti sırasında Bakanlık çevresinde toplanan grup, Gazze'deki saldırılar nedeniyle İsrail ve ABD aleyhinde pankartlar açtı, slogan attı. 

POLİS GRUBA MÜDAHALE ETTİ

Filistin ve Türk bayrakları açan onlarca kişi, “Katil Blinken Türkiye’den defol” sloganı attı. Polis, protestoculara müdahale etti.

Başkentte Blinken protestosu: Polis müdahale etti

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Ankara Temsilcisi Semih Okumuş, grup adına yaptığı konuşmada, Blinken'ın ziyaretinin amacının İsrail'in işgalini normalleştirmek ve planlarını işletmek olduğunu öne sürdü.

Dünyadaki bütün emperyalist güçlerin Filistin'e saldırdığını belirten Okumuş, "Bugün kutsal toprakları görmezsek ahiret gününde Rabb'imiz de bizleri görmeyecektir." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara İl Başkanı Mustafa Koyuncu da Filistin'in tamamının Filistin halkına ait olduğunu ifade ederek, "Doğu Kudüs, Batı Kudüs, ikili devlet çözümlerini kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...