Başörtüsü taktığı için saldırıya uğrayan kadın: Mesele parti değil din düşmanlığı

- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Ayfer Çökmez, iki kadın tarafından darbedildi. Saldırganlar “Defol bu ülkeden” deyip Çökmez’in başörtüsünü çıkardı. Çökmez “O günden beri sokağa adım atamıyorum” dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Ankara Altındağ ilçesinde yaşayan Ayfer Çökmez (40), yolda yürürken iki kadının saldırısına uğradı. Kadınlar H.D. ve N.Ş. “Tayyip (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) size fazla yüz verdi. Defolun bu ülkeden” diyerek Çökmez’in başörtüsünü çıkardı. Darbedilen Ayfer Çökmez, yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Kız kardeşiyle telefonda konuşurken kadınların laf atıp önünü kestiğini belirten Çökmez, şunları söyledi: Hasta olduklarını düşünüp karşı kaldırıma geçtim. Birden arkamdan gelip saldırdılar. Yanlarında küçük kız çocuğu da vardı. Yüzüme tokat atıp eşarbıma çektiler. ‘Başörtümü çıkaramazsınız’ diye bağırdım. Hırpalamaya başladılar. Kendimi savundum, biri elindeki sert cisimle kafama vurunca sersemledim. Gücüm kalmadı, elimi, kolumu hareket ettiremedim. Son çare olarak bağırmaya başladım. Yoldan hamile bir kadın geçiyordu, o da çevredekilere seslenip yardım çağırdı. Gençler araya girdi. Saldırganlar kaçmaya çalıştı, önlerine geçtim, yine vurdular. Olaydan sonra psikolojim bozuldu. Sürekli rüyama giriyor. Uyuyamıyorum. Sokağa çıkamıyorum. Çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Bir insan bu kadar cani olamaz, yüzlerinde nefret vardı. Bu parti meselesi değil, din düşmanlığı. Hastaneden darp raporu aldım. Şikâyetçi oldum. Sonuna kadar davayı takip edeceğim. Onlar ceza aldığı zaman rahatlayacağım. ‘Özgürlük, özgürlük’ diyorlar ancak bizim hürriyetimizi kısıtlıyorlar. Ben böyle yaşamak istiyorum, buna kim karışabilir?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...