Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Hızlı koşu testi tamamlandı 

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Türkiye'nin, katlanabilir kanat yapısına sahip TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk teker kesme testini başarıyla tamamladı. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün hızlı koşu testini sosyal medya hesabından paylaştı.

Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3 hızlı koşu testinde başarıya ulaştı. Milli olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, insansız hava aracı sistemi olarak faaliyete geçecek. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip olacak.

HAVACILIKTA YENİ DÖNEM

Hava aracı Bayraktar TB3, katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlandı. Bayraktar TB3, kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon yapma kabiliyeti sunuyor.

Bayraktar TB3, görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip ve bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebiliyor

SELÇUK BAYRAKTAR PAYLAŞTI

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, başarıya ulaşan Bayraktar TB3'ün hızlı koşu testini kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

https://twitter.com/Selcuk/status/1717094230722523251

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...