Blinken'in ilginç rotası gündem oldu... Uçağı Ankara'da, kendisi çelik yelekle Bağdat'ta!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Blinken'in ilginç rotası gündem oldu... Uçağı Ankara'da, kendisi çelik yelekle Bağdat'ta!

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail - Hamas savaşı ve Gazze'deki sivil can kayıplarının masaya yatırılacağı ziyaret için gece saatlerinde Ankara'ya geldi. Blinken'in Ankara'ya inmeden önce çizdiği ilginç rota dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Antony Blinken ile toplantıya başladı. Görüşmenin ana maddesi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve sivil can kayıplarının her geçen gün artmaya devam ettiği bölgedeki insani kriz. Türkiye, Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve bölgeye insani yardımların ulaştırılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını esas edinirken, bölgesel meseleler ve ABD-Türkiye ilişkileri de iki bakan arasındaki görüşmenin diğer konularından. 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı Ankara'ya getiren uçak, saat 23.58'de Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Blinken'ın havaalanında protokol hiyerarşisine göre üst düzey hiçbir Türk yetkili tarafından karşılanmaması ve apronun aydınlatılmayarak Blinken'ın karanlıkta bırakılması dikkat çekti.

BLINKEN'İN UÇAĞI ANKARA'YA İNDİ, KENDİSİ BAĞDAT'A... 

Antony Blinken'in Ankara ziyareti öncesi çizdiği rota ise dikkat çekti. Dün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde Güney Kıbrıs Rum kesimine giden Blinken'in bir sonraki rotası ise oldukça 'gizliydi'.

Blinken'in uçağının önce Girit adasına gittiği, ardından Ankara'ya indiği ortaya çıktı. Ancak Blinken'in kendisinin C-17 tipi askeri uçakla gizlice Bağdat'a gittiği anlaşıldı. Bağdat Uluslararası Havaalanı'na inen Blinken, çelik yelek giydi ve askeri helikopterle Yeşil Bölge'ye gitti.

Blinken'in ilginç rotası gündem oldu... Uçağı Ankara'da, kendisi çelik yelekle Bağdat'ta!

TÜRKİYE'DEN ÖNCE BAĞDAT VE TEL AVİV'E GİTTİ 

Öte yandan, Antony Blinken, Türkiye'den önce İsrail, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda bir dizi görüşme yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, daha sonra 'sürpriz' bir ziyaret gerçekleştirdiği Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir arara gelmişti.

Batı Şeria'nın ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) geçerek GKRY lideri Nikos Hristodulidis ile görüşen Blinken, buradan Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmiş, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki gelişmeleri ele almıştı.

Blinken'ın, Ankara'nın ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...