Bolu'da 1 kişinin hayatını kaybettiği içme suyu nedeniyle zehirlenenlerin sayısı 141'e çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Bolu'da 1 kişinin hayatını kaybettiği içme suyu nedeniyle zehirlenenlerin sayısı 141'e çıktı

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Bolu'da içme suyundan zehirlenenlerin sayısı 141'e yükseldi. 53 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Su kaynaklı zehirlenmeden dolayı bir kişi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti.

Bir köydeki içme suyu içenleri hastanelik etti. Çok sayıda kişi zehirlendi hatta 1 kişi hayatını kaybetti. Bolu'da içme suyu kaynaklı zehirlenme vakaları her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde Bolu Valiliği  merkeze bağlı Yuva köyünde içme suyundan zehirlenerek hastanelere başvuran vatandaşların sayısını 130 olarak açıklammıştı. 

Suy kaynaklı zehirlenme vakaları ise 130'dan 141'e yükseldi. Zehirlenen bazı hastalara kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliği ile seyreden Hemolitik Üremik Sendromu tanısı konuldu. Geçici böbrek yetmezliği yaşayan hastaların ise diyalize bağlandığı öğrenildi. 

İNCELEMELER SÜRÜYOR

İçme suyu kaynaklı olduğu kesinleşen zehirlenme ile ilgili olarak numuneler üzerinde inceleme sürüyor. Adli ve idari soruşturma süreci de devam ediyor. Köydeki içme suyu ihtiyacı valilik tarafından karşılanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...